Dit zeggen experts na Bitcoin’s meest tegenvallende week in 5 maanden

De waarde van Bitcoin is gedurende de afgelopen zeven dagen met een daling van 22 procent geconfronteerd. Deze neergang is grotendeels toe te schrijven aan de ineenstorting van FTX. Het ineenstorten van deze handelsbeurs heeft het vertrouwen in de cryptobranche ernstig geschaad. Op dit moment lijkt het erop dat het herstel van dit vertrouwen wellicht jaren in beslag kan nemen.

Geloof in gecentraliseerde entiteiten ontbreekt

Laten we nu analisten raadplegen om een vooruitzicht te schetsen van de komende tijd. “In de afgelopen zes maanden hebben we gezien hoe een complex web van financiële hefbomen in de cryptowereld is ontward. Het begon allemaal met de dramatische neergang van het Terra-ecosysteem, wat problemen veroorzaakte bij 3AC, gevolgd door de ontdekking dat ook SBF in financiële nood verkeerde… We vinden het verstandig om te wachten op lagere prijzen, aangezien er mogelijk meer slachtoffers zullen zijn,” aldus Sean Farrell van FundStrat.

Het lijkt erop dat er inderdaad andere getroffen partijen zijn. Naast de grote groep individuele investeerders die vertrouwden op FTX, lijkt BlockFi op dit moment het eerste slachtoffer te worden. Ook daar hebben duizenden mensen nu hun fondsen vastzitten.

“We moeten voorbereid zijn op mogelijk meer schade bij andere partijen in de komende weken. Desondanks beschouwen wij een Bitcoin-waarde onder de $20.000 als een aantrekkelijke zone voor langetermijnaccumulatie. We blijven echter voorzichtig totdat de huidige situatie volledig is opgelost,” meldt Joe DiPasquale van BitBull Capital.

Joe DiPasquale geeft ook aan te wachten op het moment waarop er weer Bitcoin naar de handelsbeurzen gaat. Op dit moment verlaten een recordaantal Bitcoins de beurzen, wat volgens hem aangeeft dat het vertrouwen in gecentraliseerde partijen momenteel afwezig is. Dit is iets waar hij en zijn fonds momenteel nauwlettend op letten.

Coinbase voorspelt een Bitcoin-waarde van $13.500

David Duong, het hoofd van institutioneel onderzoek bij Coinbase, voorspelt dat de bodem voor Bitcoin uiteindelijk rond de $13.500 zal liggen. “De redelijk stabiele situatie op de cryptomarkt wordt hiermee tijdelijk doorbroken. Er is instabiliteit in de hele markt, ondanks enkele positieve macro-economische ontwikkelingen aan de horizon. Het is nog afwachten welke andere partijen door FTX zullen worden getroffen,” aldus een bezorgde David Duong van Coinbase.

Wat de waarde betreft, is hij eveneens pessimistisch. “Bitcoin kan niet alleen de dieptepunten van 2022 opnieuw testen, maar ook $13.000. We vermoeden dat Bitcoin uiteindelijk steun zal vinden rond $13.500,” aldus David Duong over de Bitcoin-waarde. Laten we hopen dat hij het mis heeft, aangezien daarvoor een aanzienlijke daling nodig is.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.