Dollar stijgt, wat de mogelijkheid van een Bitcoin-rally vermindert

De dollar index (DXY) heeft succesvol ondersteuning gevonden op een belangrijk niveau op de grafiek. Dit maakt het minder waarschijnlijk dat Bitcoin de weerstand rond $17.250 kan omschakelen naar een ondersteuningsniveau. De DXY meet de prestaties van de Amerikaanse dollar ten opzichte van verschillende fiatvaluta’s.

Een toename van 19,6 procent in 2022

In 2022 is de DXY al met 19,6 procent gestegen ten opzichte van andere valuta’s. Hierna begon het een correctie. De piek was op 114,60 en momenteel zweeft de DXY rond de 105,50 punten. De tegenovergestelde bewegingen van Bitcoin en de Amerikaanse dollar werden nogmaals duidelijk uitgebeeld in de grafiek van Thecryer.

$DXY $BTC 👀 pic.twitter.com/jG9HmYN8Mg— Thecryer 🐋 (@HumpBackCrypto) 2 december 2022

In de grafiek zie je hoe de DXY stijgt van 104,40 naar 105,50, en Bitcoin daalt onmiddellijk met $230. Het lijkt erop dat de zwakkere periode van de dollar voorbij is en dat de Amerikaanse munt terrein zal terugwinnen ten opzichte van andere valuta’s. Dit kan ook een uitdagende tijd betekenen voor Bitcoin en de aandelenmarkt.

Negatieve signalen on-chain

Ook op de blockchain ziet het er momenteel niet gunstig uit voor Bitcoin. Vooral de miners hebben het zwaar, wat kan leiden tot een capitulatiemodus. Capitulatie treedt op wanneer miners tegelijkertijd grote hoeveelheden Bitcoin moeten verkopen om financieel stabiel te blijven. Dit kan problematisch zijn, omdat dit de prijs verder kan verlagen als ze verkopen wanneer de koers al laag is.

Een lage koers betekent dat veel miners problemen hebben. Als ze dan gaan verkopen, kan dit de prijs nog verder doen dalen, wat de situatie nog erger maakt. De uitstroom van Bitcoin miners’ wallets bereikte het hoogste niveau in zes maanden, volgens Glassnode. Voor de korte termijn zijn de vooruitzichten voor Bitcoin dus grotendeels somber.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.