Dwpbank plant introductie van cryptovaluta voor 1.200 Duitse banken

Deutsche WertpapierService Bank (Dwpbank), een organisatie die effectenverwerking aanbiedt aan ongeveer 1.200 banken in Duitsland, gaat een nieuw platform genaamd wpNex lanceren. Dit platform zal in de tweede helft van dit jaar Bitcoin beschikbaar maken voor alle retailklanten van de aangesloten banken.

Crypto-accounts zonder extra formaliteiten

Het nieuwe aanbod omvat crypto-accounts die naast andere bankrekeningen van klanten zullen bestaan. Hierbij zullen geen extra Know Your Customer (KYC)-procedures vereist zijn, zoals lokale media hebben gemeld. Naast Dwpbank zullen ook Tangany, een aanbieder van wallet-diensten, en Tradias, de digitale activa handelsdienst van Bankhaus Scheich, deelnemen aan dit nieuwe platform. In tegenstelling tot particuliere klanten zullen zij geen controle hebben over privésleutels.

CEO van Dwpbank, Heiko Beck, heeft aangegeven dat de bank in de toekomst van plan is om andere cryptocurrencies, digitale activa en tokenized effecten aan deze dienst toe te voegen. Het eerste filiaal van Dwpbank dat zich heeft aangemeld bij het platform is MLB Banking, dat al een transactie heeft uitgevoerd. Paul Utzat, hoofd van de afdeling rekeningen en effectenverwerking bij MLP Banking, verklaarde het volgende:

“In ons MLP-klantenportaal is dit een logische aanvulling op ons bestaande vermogensbeheeraanbod.”

Transacties kunnen plaatsvinden zonder dat ze via een aparte betaalrekening hoeven te gaan, aangezien de crypto-accounts gekoppeld zijn aan euro-rekeningen.

Ups en downs in de Duitse crypto-industrie

Duitsland staat internationaal bekend als een van de meest crypto-vriendelijke landen. In februari kondigde DZ Bank aan dat het van plan is om cryptocurrency toe te voegen aan zijn vermogensbeheerdienst. DZ Bank is met 8.500 vestigingen de op één na grootste bank in Duitsland op basis van activa, en fungeert als centrale instelling voor een netwerk van bankcoöperaties.

In november vorig jaar moest de Duitse cryptobank Nuri haar deuren sluiten vanwege de neergaande cryptomarkt, ondanks het hebben van een half miljoen klanten op dat moment. Aan de andere kant van het financiële spectrum daalden de aandelen van Deutsche Bank op 24 maart aanzienlijk, te midden van toenemende instabiliteit onder Europese banken. Er wordt gezegd dat Deutsche Bank’s vermogensbeheerdivisie, DWS, in gesprek was met Tradias over mogelijke investeringen in de dienst.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.