Echtgenote van Hal Finney organiseert Bitcoin bijeenkomst

Fran Finney, de partner van de overleden Bitcoin pionier Hal Finney, heeft aangekondigd dat ze een evenement zal organiseren om steun te bieden aan degenen die lijden aan de spierziekte ALS. Hal Finney staat bekend als een van de eerste mensen die betrokken waren bij Bitcoin over de hele wereld. Helaas overleed de computerwetenschapper niet lang nadat Bitcoin gelanceerd was, als gevolg van ALS.

Legendarische figuur binnen de gemeenschap

Hal Finney wordt beschouwd als een legendarische figuur binnen de Bitcoin gemeenschap. Hij werd met name bekend door zijn tweet met de tekst “Running Bitcoin” op 11 januari 2009, enkele dagen na de lancering van Bitcoin. Hierdoor dachten mensen lange tijd dat Finney mogelijk de persoon was achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Er waren zelfs vermoedens dat Finney aanvankelijk interactie had met Nakamoto om te doen alsof Bitcoin populair werd.

Het evenement zal plaatsvinden onder de naam “Running Bitcoin,” ter ere van de eerste Bitcoin-gerelateerde tweet van Finney. Fran Finney vraagt mensen om tussen 1 en 10 januari 2023 een halve marathon te lopen als onderdeel van het evenement.

Hal Finney was zelf ook een enthousiaste hardloper, dus de keuze voor deze sportieve uitdaging is niet verrassend. Onlangs heeft Fran Finney het account van Hal nieuw leven ingeblazen om het te behouden en te voorkomen dat het verwijderd zou worden vanwege inactiviteit. Tegenwoordig hebben andere gebruikers de mogelijkheid om een gebruikersnaam te claimen als een account lange tijd niet actief is.

Vroege bijdragen van Finney

Het is het vermelden waard dat Finney ook een vroege pionier was binnen de wereld van cryptocurrency. In 2004 ontwikkelde hij bijvoorbeeld het concept van “Reusable Proof of Work” (RPOW), een systeem waarmee Hashcash-munten hergebruikt konden worden. RPOW wordt vaak gezien als een vroeg voorbeeld van een cryptocurrency, hoewel het op een gecentraliseerde server draaide.

Finney droeg ook bij aan de ontwikkeling van de Bitcoin-code in 2008 en begin 2009, voordat Satoshi Nakamoto het openbaar lanceerde in januari 2009. Hij ontving tevens de allereerste Bitcoin-transactie, waarbij Satoshi Nakamoto hem 10 Bitcoin stuurde.

Voordat hij in augustus 2009 de diagnose ALS kreeg, was hij actief als fervent hardloper. Na een lange strijd met de ziekte werd Finney cryogeen ingevroren in de hoop ooit in de toekomst weer tot leven gewekt te kunnen worden.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.