Econoom voorspelt: Grootste aandelenmarktcrash sinds 1929 op komst

Henrik Zeberg, een macro-econoom, heeft momenteel weinig vertrouwen in de vooruitzichten van de Amerikaanse dollar en de aandelenmarkten. Zeberg beweert dat de aandelenmarkt zich opmaakt voor de grootste ineenstorting sinds 1929, het jaar van de Grote Depressie. Hij deelt met zijn ruim 100.000 Twitter-volgers dat hij voorafgaand aan de crash nog wel een opleving op de markt verwacht.

Wees ik heel duidelijk: we staan op het punt om de grootste ineenstorting van aandelen / risicovolle activa sinds 1929 mee te maken! Diepe recessie! Maar nog niet… Eerst de onvoorstelbare en zeer gehate #BlowOffTop die investeerders aan de verkeerde kant zal trekken vóór de crash. Blijf op de hoogte: [link] – Henrik Zeberg (@HenrikZeberg) 29 april 2023

Wat zijn de verwachtingen van Zeberg?

In eerste instantie voorspelt Zeberg dat de markt zal blijven stijgen van 2023 tot begin 2024. Dit zal waarschijnlijk ten koste gaan van de Amerikaanse dollar, die het vorig jaar juist goed deed. De afgelopen maanden heeft de Amerikaanse dollar al wat tegenslag ervaren, en Zeberg denkt dat deze trend zich zal voortzetten.

Vervolgens voorziet hij in 2024 een enorme correctie op de aandelenmarkt, die op zijn beurt de Amerikaanse dollar weer zal doen stijgen in een parabolische rally. “Laat ik heel duidelijk zijn. We gaan af op de grootste aandelencrash sinds 1929! Er komt een diepe recessie aan!” schrijft de analist.

Maar deze recessie zal niet onmiddellijk beginnen, want eerst verwacht hij dat de meeste aandelen nog een nieuwe recordhoogte zullen bereiken. Pas daarna zullen ze sterk terugvallen en zal de Amerikaanse dollar weer herstellen.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Als Zeberg gelijk krijgt met zijn analyse, zal dit in eerste instantie een positief effect hebben op de koers van Bitcoin. Gewoonlijk stijgt Bitcoin wanneer de aandelenmarkt goed presteert. Als aandelen in de komende maanden nieuwe hoogtepunten bereiken, is het waarschijnlijk dat Bitcoin hierin zal meegaan.

Na deze hoogtepunten voorspelt Zeberg echter een diepe recessie en spreekt zelfs van een depressie. Dit zou voor Bitcoin een moeilijkere periode betekenen. Vaak beweegt Bitcoin in tegengestelde richting van de Amerikaanse dollar.

Opvallend genoeg wordt voor de Amerikaanse dollar vanaf 2024 een sterke periode verwacht, wat betekent dat Bitcoin het waarschijnlijk zwaar zal hebben. Interessant genoeg valt in 2024 ook de volgende Bitcoin Halving.

Dit is het moment waarop de beloning voor Bitcoin-miners halveert, en meestal presteert de koers heel goed in het jaar na de halvering. Daarom is het extra interessant om te zien hoe Bitcoin zal reageren na de komende halvering. Zal Zeberg gelijk krijgen of staat Bitcoin juist een sterke periode te wachten?

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.