Een Kalm Weekend of Mogelijke Stijging naar $30.000 voor Bitcoin?

Op dit moment bevindt de Bitcoin-koers zich in een relatief rustige periode en handelt rond de $27.700. Het lijkt erop dat de markt dit weekend de gelegenheid krijgt om tot rust te komen na de recente macro-economische gebeurtenissen. Het commentaar van Daan Crypto Trades op Twitter suggereert dat Bitcoin momenteel heen en weer beweegt rond de sluitingsprijs van de CME.

Daan Crypto Trades voorspelt een rustig weekend voor Bitcoin, wat voor veel handelaren een welkome afwisseling zal zijn na de afgelopen volatiele weken. De handelaar verwijst naar de invloed van de CME Group Bitcoin-futuresmarkt op de koers.

Vaak wordt gezien dat Bitcoin in de week na de sluiting van futures de ontstane kloof dicht. Op dit moment beweegt Bitcoin rond de CME-sluitingsprijs, wat duidt op verminderde volatiliteit van die kant. Daan Crypto Trades zal in een volgende publicatie ingaan op de liquiditeit in orderboeken als potentiële ondersteunings- of weerstandsniveaus voor de koers.

Crypto Tony, een andere analist, lijkt iets optimistischer. Hij hoopt op een opwaartse beweging naar $30.000 door de bulls, voordat een mogelijke neerwaartse correctie plaatsvindt. Hij verwijst naar een laatste stijging naar $30.000 met afnemend volume.

Rond de $30.000 voorspelt Crypto Tony echter een mogelijke daling, omdat de bulls vaak moeite hebben om dergelijke niveaus in één keer te doorbreken. Het lagere volume en beperkte volatiliteit wijzen erop dat het aantal liquidaties momenteel afneemt.

Op 25 maart werden ongeveer $5 miljoen aan short- en longposities geliquideerd, een stuk minder dan de $120 miljoen aan liquide posities op 22 maart. Tot nu toe lijkt het een rustig weekend te zijn, wat voor de meeste handelaren geen verrassing zou zijn.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.