Eenzame Bitcoin-mijnwerker vindt onverwachts blok ter waarde van 150.000 dollar

Een individuele mijnwerker voor Bitcoin heeft de hele mijnbouwindustrie verrast door het 780.112e blok te ontdekken en hiermee 6,5 Bitcoin te verdienen, wat een geschatte waarde van ongeveer 150.000 dollar vertegenwoordigt. Het is uitzonderlijk zeldzaam dat een enkele persoon erin slaagt om een blok te delven; dit is slechts 270 keer voorgekomen in de afgelopen 13 jaar.

Slechts twee dagen werk

Wat deze prestatie nog opmerkelijker maakt, is dat de individuele mijnwerker slechts twee dagen bezig was. Normaal gesproken zou dit maanden of zelfs jaren duren, zelfs met een redelijke opstelling. Gezien de omvang van deze mijnwerker zou het gemiddeld 10 maanden duren voordat een blok zou worden ontdekt.

Gefeliciteerd aan miner39nDQ9BexEBXpRdkHY1z95CaMDEwh6muPW, die het 270e solitaire blok heeft opgelost op https://t.co/UWgBvLkDqc met een hashrate van 6,7PH, maar blijkbaar nog niet zo lang aan het mijnen is. https://t.co/WGVBC3QajX— Dr. Con Kolivas (@ckpooldev) 10 maart 2023

De mijnwerker in kwestie heeft een solominingpool opgezet met de diensten van Solo CK Pool. Hierdoor ontving deze mijnwerker 6,25 Bitcoin als blokbeloning en nog eens 0,63 Bitcoin aan transactiekosten.

Dr. Con Kolivas, de beheerder van de Solo CK mining pool met de Twitter-gebruikersnaam @ckpooldev, suggereert dat de miner mogelijk tijdelijk hashpower heeft ingehuurd om het blok te vinden. Dit zou een slimme beslissing zijn geweest, omdat het uiteindelijk heeft geleid tot een winst van 150.000 dollar.

Solo CK Pool

Dit is niet de eerste keer dat iemand met behulp van de Solo CK Pool-software erin slaagt om een blok op de blockchain te vinden. In het verleden zijn meerdere solitaire blokken door deze software geproduceerd. Zo waren er bijvoorbeeld twee blokken in januari 2022 die kort na elkaar werden ontdekt op 11 en 24 januari.

Nu is er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd met het recente blok dat door de gelukkige mijnwerker is gevonden. Het is echter geen aanbevolen aanpak om dit zelf te proberen, aangezien aanzienlijk geluk nodig is om winstgevend te zijn. In de meeste gevallen zal dit niet rendabel zijn en vergelijkbaar met het kopen van een loterijticket. Niettemin kan het een interessante manier zijn om meer te leren over Bitcoin-mining.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.