Eerste Bitcoin mijnwerkers ervaren ernstige moeilijkheden

Het Australische bedrijf Iris Energy ondervindt problemen door de dalende waarde van Bitcoin. Om aan hun financiële verplichtingen te voldoen, heeft Iris Energy besloten om bepaalde mijnwerkers die niet voldoende winst opleveren, uit te schakelen. Uit een recentelijk ingediend document bij de SEC blijkt dat het hierbij gaat om mijnwerkers die als garantie dienden voor een lening. Deze mijnwerkers zullen waarschijnlijk nu verkocht worden.

Gebrek aan voldoende inkomsten

De betreffende apparaten genereren niet genoeg inkomsten om de financiële verplichtingen te dekken. Op basis van de huidige Bitcoin-prijzen en hash-snelheden, levert de operatie ongeveer 2 miljoen dollar aan Bitcoin per maand op. Echter, dit is ontoereikend in vergelijking met de maandelijkse verplichtingen van 7 miljoen dollar. Iris Energy heeft nu de capaciteit teruggeschroefd tot 3,6 EH/s (exahashes per seconde).

Hierdoor blijft er een resterende capaciteit van 2,4 EH/s over, waarvan 1,1 EH/s al operationeel is en 1,4 EH/s nog niet in gebruik genomen is. Het bedrijf meldt dat deze gebeurtenis geen invloed heeft op de capaciteit van de datacenters en de ontwikkelingsplannen. Daarnaast heeft Iris Energy al 75 miljoen dollar aan aanbetalingen gedaan aan Bitmain voor nieuwe mining hardware met een capaciteit van 7,5 EH/s.

Koersdaling van het aandeel

Het aandeel van Iris Energy is sterk gedaald als gevolg van dit nieuws. Het daalde met 18 procent en sloot uiteindelijk op 1,65 dollar. Hiermee bereikte het een historisch dieptepunt. Het aandeel van Iris Energy staat nu 94 procent lager dan het hoogste punt van 24,80 dollar waarop het in november 2021 werd verhandeld.

Bitcoin mijnwerkers in crisis

Het is een bloedbad onder Bitcoin mijnwerkers. Er is sinds bijna 7 jaar niet meer zo agressief verkocht. De waarde is in slechts 3 weken met 400 procent gestegen. Als de prijs niet snel stijgt, zullen veel Bitcoin mijnwerkers waarschijnlijk hun activiteiten moeten staken, zoals Charles Edwards van Capriole Fund benadrukt. Op dit moment lijkt er weinig aanleiding te zijn voor Bitcoin om snel in waarde te stijgen.

Het is een Bitcoin mijnwerkers bloedbad. Meest agressieve verkoop van mijnwerkers in bijna 7 jaar. In slechts 3 weken met 400% gestegen! Als de prijs niet snel omhoog gaat, zullen veel Bitcoin mijnwerkers uit de markt verdwijnen. pic.twitter.com/4ePh0TIPmZ— Charles Edwards (@caprioleio) 21 november 2022

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.