El Salvador en Lugano werken samen om de wereldwijde acceptatie van Bitcoin te bevorderen

In 2021 werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin officieel erkende en als legaal betaalmiddel aannam. Niet lang daarna volgde de Zwitserse stad Lugano met een vergelijkbare aankondiging. Nu bundelen de twee krachten om de adoptie van Bitcoin wereldwijd te verspreiden.

De Samenwerking

De gezamenlijke inspanningen van El Salvador en Lugano zijn gericht op het ondersteunen van initiatieven die de acceptatie van Bitcoin en zelfs andere cryptocurrencies in hun respectieve regio’s stimuleren. Bovendien zijn er plannen om studenten en talent uit te wisselen tussen El Salvador en Lugano, zoals aangekondigd door het stablecoin-bedrijf Tether op vrijdag. Daarnaast zal El Salvador een “Bitcoin-kantoor” openen in Lugano om de adoptie van Bitcoin in Europa te bevorderen.

.@MilenaMayorga en @MicheleLugano kondigen een nieuw #bitcoin-kantoor van El Salvador in Lugano aan op @LuganoPlanB pic.twitter.com/meR6BFLxOf— Stephan Livera (@stephanlivera) 28 oktober 2022

Tether, het bedrijf achter de grootste stablecoin ter wereld, werkt in Lugano aan een hub voor crypto, waar mensen Bitcoin en stablecoins kunnen gebruiken. Dit initiatief staat bekend als “PlanB”, wat natuurlijk verwijst naar Plan Bitcoin. De Salvadoraanse ambassadeur voor de Verenigde Staten, Milena Mayorga, benadrukt dat haar medeburgers in El Salvador zeer enthousiast zijn over de mogelijkheden van Bitcoin. Ze is nieuwsgierig naar hoe dit initiatief de economische veiligheid en vrijheid van El Salvador kan verbeteren.

Grote Bitcoin-investering door El Salvador

El Salvador heeft niet alleen Bitcoin wettelijk erkend als betaalmiddel, maar heeft ook miljoenen dollars geïnvesteerd in Bitcoin. Hoewel de implementatie tot nu toe niet zonder problemen verliep, beschouwt president Nayib Bukele de keuze voor Bitcoin als een langetermijnbeslissing. Hij benadrukt dat het beoordelen van de investering pas na 5 tot 10 jaar zinvol is om het succes of falen van het project vast te stellen.

Kritiek en Bezorgdheid

El Salvador staat echter ook bloot aan kritiek van externe partijen. Volgens de Amerikaanse overheid vormt de beslissing van El Salvador zelfs een bedreiging voor de stabiliteit van het Amerikaanse financiële systeem. Dit zou het Amerikaanse sanctiebeleid verzwakken en gunstig zijn voor landen als China en criminele organisaties.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.