El Salvador: Het begin van een Bitcoin-revolutie

El Salvador was een van de eerste landen die Bitcoin (BTC) als een officieel wettig betaalmiddel aanvaardde. Hoewel dit besluit aanvankelijk enige weerstand ondervond, lijkt het op de lange termijn vruchten af te werpen.

Belangrijke Vooruitgang in El Salvador

El Salvador omarmt een vrijemarkteconomie en een gedecentraliseerde aanpak, wat sterk contrasteert met de gecentraliseerde financiële markten waar de meeste instellingen op leunen. Sinds de aanvankelijke stap is El Salvador uitgegroeid tot het wereldwijde epicentrum van Bitcoin-activiteit. Echter, niet iedereen is even enthousiast over deze gedurfde stap. Het succes van dit experiment kan andere landen inspireren om hetzelfde te doen, terwijl een falen ervan andere landen kan afschrikken. Dit is precies wat tegenstanders van Bitcoin willen bereiken: landen ontmoedigen om een gedecentraliseerde economische aanpak te omarmen.

Hoewel er pogingen zijn geweest om dit experiment als mislukt te bestempelen, is het cruciaal om de vastberadenheid van president Nayib Bukele te erkennen en te waarderen voor het uitdagen van de bestaande normen. Als jonge en charismatische leider verdient Bukele erkenning voor zijn historische prestaties in El Salvador, ondanks de kritiek. Ondanks zijn tegenstanders heeft Bukele als 37-jarige president aanzienlijke vooruitgang geboekt in de geschiedenis van het land.

Downloads van de CHIVO Wallet

Bijna 25% van de burgers die de CHIVO WALLET, de door de overheid aangeboden Bitcoin-betaalapp, hebben gedownload, blijven de app gebruiken voor verschillende betalingen, volgens het Amerikaanse National Bureau of Economic Research. Het toerisme in El Salvador is in het afgelopen jaar met 52% gestegen, waarbij meer dan 500 lokale toerismebedrijven Bitcoin-betalingen hebben ontvangen.

In september vorig jaar bedroegen de digitale wallet-overdrachten van buitenlandse ingezetenen naar hun families in El Salvador $96 miljoen, wat een toename van 500% was ten opzichte van maart van hetzelfde jaar. Bovendien betaalt momenteel 5% van de burgers hun belastingen met Bitcoin. Dit is bijzonder belangrijk en noodzakelijk in een land waar zelfs 70% van de bevolking geen bankrekening heeft, ondanks de geleidelijke invoering van het proces.

De volgende stappen van El Salvador binnen de wereld van crypto blijven nog onbekend.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.