El Salvador keurt wet goed voor lancering van Bitcoin-staatsobligaties

El Salvador heeft eindelijk een belangrijke wet aangenomen. Deze wet legt het wettelijk kader vast voor de uitgave van zogenaamde Bitcoin-staatsobligaties. Het hoofddoel van deze obligaties is het genereren van fondsen voor de ontwikkeling van “Bitcoin City” en voor het verwerven van extra Bitcoin.

President Bukele moet nog tekenen

Het enige wat nu nog ontbreekt is de handtekening van President Nayib Bukele van El Salvador. Op 11 januari werd het wetsvoorstel met 62 stemmen voor en 16 stemmen tegen aangenomen in het parlement. Hiermee komen de vulkaan-obligaties weer een stap dichterbij. Het idee is om met de opbrengsten van deze staatsobligaties onder andere Bitcoin te minen door gebruik te maken van vulkanische energie.

Nationaal Bitcoin Kantoor kondigt aan

Het Nationale Bitcoin Kantoor van El Salvador heeft ook aangekondigd dat de belangrijke wet is goedgekeurd via een reeks tweets. Hierbij wordt benadrukt dat het niet lang zal duren voordat de obligaties beschikbaar zullen zijn op de markt.

Kansen voor El Salvador

Volgens Bitfinex, de beurs die El Salvador ondersteunt bij deze obligaties, heeft het land hiermee de mogelijkheid om geld op te halen voor schuldaflossing, financiering van Bitcoin City en de opbouw van mining-infrastructuur. Dit lijkt misschien veel voor het beoogde kapitaal, maar de tijd zal het leren. Het doel van de obligaties is om 1 miljard dollar aan kapitaal te genereren.

Voordelen voor obligatiehouders

Beleggers die investeren in deze obligaties ontvangen niet alleen een vast rentepercentage, maar ook 50 procent van de winst uit de Bitcoin die het land verwerft met het opgehaalde kapitaal. Het is nog niet duidelijk of beleggers ook delen in de opbrengsten van het minen als beloning. Deze obligaties die El Salvador binnenkort op de markt wil brengen, zijn werkelijk uniek in dit opzicht.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.