El Salvador schaft alle belastingen op technologie af

In 2021 werd El Salvador het eerste land dat officieel Bitcoin als wettig betaalmiddel adopteerde. Nu zet het land een nieuwe stap in zijn digitale evolutie door belastingen op technologische innovaties volledig te elimineren. Als onderdeel van deze beslissing wordt ook het Nationaal Bitcoin Kantoor (ONBTC), dat ook wel bekend staat als “het Bitcoin-kantoor,” opgericht.

Technologie als een oplossing

El Salvador kampt al geruime tijd met aanzienlijke inflatie en een sterke afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar. President Nayib Bukele hoopt dat door gedeeltelijk over te stappen op Bitcoin, de economische positie van het land eindelijk kan verbeteren.

Als volgende stap in deze strategie heeft Bukele op 1 april een nieuwe wet naar het parlement gestuurd om belastingen op technologische innovaties af te schaffen. Inkomstenbelasting, eigendomsbelasting en winstbelasting zullen binnenkort niet langer van toepassing zijn in El Salvador.

Ondersteuning voor dit initiatief komt ook van het Bitcoin-kantoor in El Salvador. Dit wetgevende orgaan werkt samen met Bitcoin-ondernemers en bedrijven. De Asociación Bitcoin de El Salvador geeft aan dat het doel van dit kantoor is om van El Salvador een wereldwijde technologische en economische kracht te maken.

Naast het streven naar een economische opleving voor het land, hoopt president Nayib Bukele ook het toerisme te stimuleren, terrorisme te bestrijden en lokale zakelijke hubs te creëren.

Vulkaanobligaties

Begin 2023 is eindelijk de wetgeving goedgekeurd die het uitgeven van langverwachte vulkaanobligaties mogelijk maakt. Het concept achter deze obligaties is om financiering op te halen via de financiële markt en dit te investeren in Bitcoin City door Bitcoin aan te kopen.

Investeerders in deze obligaties zullen een rentepercentage ontvangen en delen in de helft van de winst die El Salvador genereert met Bitcoin. In theorie kunnen deze obligaties zeer aantrekkelijk zijn.

De term “vulkaanobligaties” is afgeleid van het idee om Bitcoin City te laten draaien op duurzame energie, opgewekt door vulkanen in El Salvador. Het plan is om met deze energie Bitcoin te minen en de opgewekte energie direct om te zetten in geld.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.