El Salvador vestigt een ‘Bitcoin-vertegenwoordiging’ in de Verenigde Staten

Bitcoin (BTC) breidt zijn invloed uit naar meer landen nu de regering van El Salvador een ‘Bitcoin-vertegenwoordiging’ opent in de Verenigde Staten (VS).

Bitcoin-vertegenwoordiging in Texas

Op 14 februari kondigde Milena Mayorga, de ambassadeur van El Salvador in de VS, aan dat El Salvador zijn inzet voor Bitcoin vergroot door samen te werken met de regering van Texas. Het doel van deze samenwerking tussen overheidsinstanties is om een ‘Bitcoin-vertegenwoordiging’ op te zetten, oftewel een diplomatiek kantoor van El Salvador in Texas. Mayorga verklaarde het volgende:

“Tijdens mijn ontmoeting met de adjunct-secretaris van de Texaanse regering, Joe Esparza, bespraken we de oprichting van de tweede Bitcoin-vertegenwoordiging en de uitbreiding van commerciële en economische uitwisselingsprojecten.”

De twee regeringen willen samenwerken aan nieuwe initiatieven om de acceptatie van Bitcoin te bevorderen. El Salvador heeft in 2021 Bitcoin erkend als wettig betaalmiddel.

De volgende stap in de adoptie van Bitcoin

Slechts enkele maanden na de opening van de eerste Bitcoin-vertegenwoordiging in de stad Lugano in Zwitserland in oktober 2022, lanceert El Salvador nu een nieuw Bitcoin-initiatief. De nieuwe samenwerking met de Texaanse regering heeft als doel een ‘Bitcoin-vertegenwoordiging’ in Texas op te richten. Het hoofddoel is de bevordering van Bitcoin-acceptatie via gezamenlijke projecten.

Het concept van Bitcoin-vertegenwoordigingen wordt gezien als een volgende stap in de adoptie van Bitcoin door naties en steden, volgens Samson Mow, voormalig Chief Strategy Officer (CSO) bij Blockstream. Hij legt uit dat dergelijke initiatieven samenwerking tussen landen inhouden om nieuwe projecten te ontwikkelen, zoals samenwerkingsverbanden tussen locaties die Bitcoin hebben omarmd. De eerste Bitcoin-vertegenwoordiging in Lugano richt zich op onderwijs- en onderzoeksinstellingen die betrekking hebben op Bitcoin.

Te midden van speculaties dat wetgevers in Texas overwegen een nieuw wetsvoorstel in te dienen voor een ‘masterplan voor de uitbreiding van de blockchain-industrie’, komt het nieuws dat El Salvador zijn Bitcoin-strategie in Texas uitbreidt. Het doel van dit juridische initiatief is om Texas tot de crypto-hoofdstad van het land te maken door verschillende maatregelen te introduceren, waaronder belastingvrij winkelen met de prominente cryptocurrency Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.