Elon Musk spot met overdreven voorspellingen van Jim Cramer

Elon Musk heeft op Twitter kritiek geuit op Jim Cramer, een zelfverklaarde investeringsexpert die bekend staat om zijn onjuiste voorspellingen. Jim Cramer presenteert het programma Mad Money op CNBC en deelt regelmatig zijn visie op financiële markten. Onlangs was hij positief over het Amerikaanse Silicon Valley Bank, dat echter inmiddels failliet is gegaan.

Musk haalt uit

Als gevolg van Cramers sensationele voorspellingen is er nu zelfs een ‘Inverse Cramer ETF’ gelanceerd als grap. Deze ETF begon op 2 maart en presteert sindsdien beter dan de S&P 500. Binnen de cryptogemeenschap werd Cramer al vaak belachelijk gemaakt vanwege zijn dramatische voorspellingen, maar nu wordt het serieuzer. Men kan nu daadwerkelijk investeren in een financieel instrument dat het tegenovergestelde doet van wat Cramer beweert.

In het verleden heeft Cramer herhaaldelijk kritiek geuit op de Bitcoin-industrie, wat hem niet geliefd maakt in die gemeenschap. Daarom vinden mensen in de crypto-wereld het extra amusant als Cramer fouten maakt, vooral als zijn ‘Inverse Cramer ETF’ het beter doet dan de S&P 500.

De kracht is sterk bij inverse Cramer—Elon Musk (@elonmusk) 16 maart 2023

Shibetoshi Nakamoto, een invloedrijke figuur binnen Dogecoin, maakte op 16 januari als grap de opmerking dat Jim Cramer goed is in zijn vak. Elon Musk reageerde hierop met de woorden: “De kracht is sterk bij inverse Cramer.” Hiermee zette ook Musk de zelfbenoemde investeringsexpert voor schut.

Investeer in Amerikaanse banken

Nog geen maand geleden moedigde de presentator van CNBC zijn kijkers aan om te investeren in het inmiddels failliete Silicon Valley Bank. Ripple’s Chief Technology Officer David Schwartz beschreef dit als “waarschijnlijk de slechtst mogelijke investering ooit.”

Afgelopen vrijdag ging Cramer nog verder door de Federal Republic Bank aan te prijzen als een “zeer goede bank.” Enkele dagen later bleek dat de bank in financiële problemen verkeerde en kelderde de aandelenkoers met 70 procent.

Ja, het zijn pas 8 dagen, maar $SJIM verslaat al de S&P 500 met 5 procentpunten (met minder volatiliteit), niet slecht voor een korte periode, jaarlijks rendement van 70% vergeleken met -65% (en deze rendementen zijn ondanks het feit dat zijn legendarische $SVB voorspelling er niet bij zat) pic.twitter.com/zRmFFdqHsl—Eric Balchunas (@EricBalchunas) 13 maart 2023

De situatie was zo nijpend dat de Federal Republic Bank een steunpakket van 30 miljard dollar nodig had om overeind te blijven. Ook Eric Balchunas van Bloomberg merkte op dat de ‘Inverse Cramer ETF’ het ondanks het missen van de “legendarische Silicon Valley Bank voorspelling” uitstekend doet in de eerste dagen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.