Elon Musk koopt Twitter

Sociale media platform Twitter heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten om te worden overgenomen door miljardair Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX. Musk wil het bedrijf naar een hogere niveau tillen. 

In eerste instantie was Twitter tegen het voorstel om overgenomen te willen worden en dreigde zelfs met een ‘poison pil’ procedure om Musk tegen te houden om meer aandelen van het bedrijf aan te schaffen.

Wat heeft ervoor gezorgd dat het sociale nieuwsplatform van gedachte is veranderd. Aangezien de topmannen van Twitter niet enthousiast waren over de overnamen van het bedrijf. Om de ‘poison procedure’ te omzeilen is Musk in gesprek gegaan met het bestuur van Twitter.  

Een aankoop van 44 miljard dollar

Het nieuws over de overname circuleerde al een maand geleden toen Musk 9 procent van de aandelen van Twitter had gekocht. Dat maakte hem de grootste en machtigste aandeelhouder van het platform. Musk bracht een bod uit van 44 miljard Amerikaanse dollar (ruim 41 miljard euro). Dat overeenkomt met 54,2 dollar per aandeel.

Elon Musk heeft een persoonlijke investering van 21 miljard dollar die hij zelf financierde en ging een lening aan voor de overige 25,5 miljard dollar. Hij voegde eraan toe dat het zijn hoogste en laatste bod is, hij is ervan overtuigd dat het bedrijf veel potentie heeft. Voordat het bedrijf in handen is van Musk, zou Twitter een privébedrijf worden na afronding van de deal zodat hij de nodige aanpassingen kan aanbrengen. 

Elon Musk;

”Vrijheid van meningsuiting is het fundament van een functionerende democratie, en Twitter is het digitale stadsplein waar zaken die van vitaal belang zijn voor de toekomst van de mensheid worden besproken,” 

Hij voegde eraan toe; 

”Ik wil Twitter ook beter dan ooit maken door het product te verbeteren met nieuwe functies, de algoritmen open source te maken om het vertrouwen te vergroten, de spambots te verslaan, en alle mensen te authenticeren. Twitter heeft een enormveel potentieel, ik kijk ernaar uit om samen te werken met het bedrijf en de gemeenschap van gebruikers om het te ontsluiten.”

Het potentiel van Twitter

Elon Musk zijn interesse in het platform komt voort uit zijn eigen veelvuldige gebruik van Twitter. De Tesla en SpaceX CEO gebruikt het sociale media platform vaak om meme’s te delen, in gesprek te gaan met zijn 85,4 miljoen Twitter volgers en zakelijke aankondigingen van Tesla en Space X te delen.

Volgens Musk bepaalt Twitter te veel wat mensen wel en niet mogen zeggen. Musk wilt van Twitter een publieke platform maken waar iedereen zijn eigen mening kan uiten. Hij wil ook een edit-knop voor een beperkte tijd toevoegen aan het platform na het plaatsen van een tweet.

Republikeinse wetgevers hebben hun opwinding geuit over het vooruitzicht dat Musk eigenaar wordt van het bedrijf, nadat ze jarenlang hebben geklaagd over wat ze censuur noemen van conservatieve stemmen door mainstream techbedrijven. Twitter en andere sociale media bedrijven hebben gezegd dat ze geen censuur uitoefenen op basis van ideologie, maar dat ze in plaats daarvan de richtlijnen van hun gemeenschap handhaven.

Goed nieuws voor Dogecoin 

De overname van Twitter is een gunstige zaak voor de cryptowereld. Musk staat er namelijk om bekend als een supporter van cryptovaluta’s en voornamelijk ‘Dogecoin’. Hij is zelfs van plan om een altcoin te lanceren en toe te voegen als betaalmidden op het platform. Het is ook geen verwondering dat de Dogecoin prijs meteen omhoog schoot.

Sinds de aankondiging dat de deal rond is, is Doge maar liefst 30 procent in waarde gestegen. De prijs van 1 DOGE token ligt rond de 0,1650 dollar. Het zou goed kunnen dat de DOGE token binnenkort op één of andere manier geïmplementeerd gaat worden op het sociale media platform.

DOGECOIN KOPEN

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.