Elon Musk’s Tesla bezit nog steeds $218 miljoen aan Bitcoin

Ondanks de neerwaartse markt en alle commotie rondom de Twitte-aankoop, behoudt Tesla zijn positie als een van de voornaamste zakelijke bezitters van Bitcoin.

Bezittingen van Bitcoin door Tesla

De Bitcoin-bezittingen van Tesla zijn onveranderd gebleven in vergelijking met het tweede kwartaal van 2022, volgens documenten die door Tesla zijn vrijgegeven voorafgaand aan het investeerdersgesprek in het derde kwartaal.

Het recente rapport van Tesla, dat op woensdag openbaar werd gemaakt, onthult dat het bedrijf nog steeds $218 miljoen aan Bitcoin in bezit heeft. In juli maakte Tesla bekend dat het 75% van zijn Bitcoin-bezit had verkocht, wat destijds een waarde van ongeveer $936 miljoen vertegenwoordigde.

Musk legde uit dat het bedrijf de Bitcoin had verkocht om liquide middelen vrij te maken vanwege voortdurende COVID-lockdowns in China.

“Het was voor ons belangrijk om onze kaspositie te versterken, gezien de onzekerheid rondom COVID in China.” – Musk

Desondanks blijft Tesla een van de voornaamste bezitters van Bitcoin. MicroStrategy blijft de grootste met maar liefst 130.000 Bitcoin, ter waarde van ongeveer $2,48 miljard. Galaxy Digital Holdings bezit 16.400 Bitcoin, wat neerkomt op ongeveer $313 miljoen.

Musk’s plannen om Twitter over te nemen en de daaropvolgende juridische strijd om van de deal af te zien, hadden destijds geen invloed op deze beslissing. Bovendien lijkt de houding van het bedrijf ten opzichte van crypto niet te zijn veranderd.

De toekomst van Twitter

In september lekten berichten uit over gesprekken tussen ‘s werelds rijkste man en verschillende tech-ondernemers, waaronder Jack Dorsey van Block Inc. en Sam Bankman-Fried van FTX. Ze bespraken mogelijke ontwikkelingen voor het populaire sociale-mediaplatform Twitter. Een idee dat naar voren kwam, was het toevoegen van een betalingsoptie met Musk’s favoriete cryptocurrency, de Dogecoin.

Het plan was om gebruikers een kleine vergoeding te laten betalen om een bericht on-chain te registreren, wat de hoeveelheid spam en bots aanzienlijk zou verminderen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.