Erik Voorhees verwacht dat de Bitcoin prijs in juni naar 40.000 dollar zal stijgen

Erik Voorhees, de CEO van ShapeShift, heeft voorspeld dat de Bitcoin prijs in de zomer al in de buurt van 40.000 dollar zal liggen, terwijl Tim Draper vasthoudt aan zijn voorspelling van 250.000 dollar. Hoewel deze voorspellingen aanzienlijk verschillen, worden ze beide positief beïnvloed door de bredere economische omstandigheden. Kan Bitcoin in de eerste helft van 2023 een sterke prestatie neerzetten, gezien de mogelijke naderende recessie?

Voorhees’ voorspelling

Erik Voorhees was te gast bij de Bankless podcast op 2 januari en deelde zijn optimisme over Bitcoin op korte termijn. Hij zei: “Het zou me niet verbazen als Bitcoin voor de zomer op 40.000 dollar staat.” Hij voegde eraan toe dat als zijn voorspelling uitkomt, Bitcoin een rendement van 250 procent zou behalen vanaf de huidige prijs. Voorhees betwist het idee dat het herstel van Bitcoin mogelijk tien jaar zou duren en noemt dat ongeloofwaardig.

“Dit zou suggereren dat Bitcoin waarschijnlijk gefaald heeft,” benadrukte Voorhees. Hij merkte op dat macro-economische omstandigheden, rente en monetair beleid van centrale banken belangrijke factoren zullen zijn voor de markt in het komende jaar. Hij erkende ook dat de huidige reputatie van crypto voor buitenstaanders negatief is, wat hen kan verrassen bij de volgende prijsstijging.

Tim Draper’s 250.000 dollar voorspelling

Een nog ambitieuzere voorspelling komt van Tim Draper, die 250.000 dollar voorspelt. Hij herhaalde deze voorspelling via een Twitter-bericht op 1 januari. Hoewel hij oorspronkelijk verwachtte dat deze prijs in 2022 bereikt zou worden, is dat niet gebeurd. Draper gelooft nu dat Bitcoin in ieder geval deze prijs zal bereiken vóór de halvering.

Bijgevoegd is een afbeelding van een t-shirt met de tekst: “$250k by 2022. My prediction was off by a bit. Hasn’t made it there… yet. Certainly before the halvening.” Dit toont Draper’s voorspelling en zijn erkenning van het feit dat hij niet helemaal accuraat was in zijn voorspelling.

Draper sprak voor het eerst over de 250.000 dollar voorspelling tijdens een toespraak aan de Draper University in april 2018. Destijds voorspelde hij deze prijs voor 2022. De reacties op zijn bericht zijn momenteel niet erg positief, wat aangeeft dat de markt zich in een bearmarkt bevindt.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.