Ethereum verwerkt 338 procent meer transacties, maar Bitcoin behoudt de hoogste populariteit

Het afgelopen jaar heeft het Ethereum-netwerk een stijging van 338 procent in het aantal transacties doorgemaakt in vergelijking met Bitcoin. Desondanks blijft Bitcoin heersen als we kijken naar zoekopdrachten. Dit benadrukt dat Bitcoin nog steeds het meest prominente merk is, en zijn marktkapitalisatie is nog altijd minstens twee keer groter dan die van Ethereum.

Toename van 338 procent in transacties

Betrouwbare bronnen zoals Nasdaq en Ycharts rapporteren dat Ethereum in het afgelopen jaar een groei van 408,5 miljoen transacties heeft doorgemaakt, vergeleken met de 93,1 miljoen transacties op Bitcoin. Deze aanzienlijke stijging wordt deels veroorzaakt door de vele applicaties voor altcoins op het Ethereum-netwerk, zoals decentralized finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFTs).

Beide toepassingen moeten echter nog hun waarde bewijzen. Ondanks hun veelbelovendheid is het verstandig om af te wachten hoe ze zich ontwikkelen over de komende vijf jaar, voordat we definitieve conclusies trekken. Hoewel het aantrekkelijk is om aanzienlijke winsten te behalen, moeten we ons afvragen of dit enthousiasme blijft wanneer dit niet langer het geval is. De komende maanden en jaren zullen hierover meer duidelijkheid verschaffen.

Hoewel Ethereum meer transacties heeft verwerkt, is het Bitcoin-netwerk stabieler en minder volatiel dan Ethereum. Dit is deels te wijten aan pieken in de vraag naar transacties tijdens lanceringen van NFTs en andere vluchtige gebeurtenissen.

Bitcoin blijft de leider

Wanneer we naar zoekopdrachten op Google kijken, blijft Bitcoin onmiskenbaar aan de top staan. Volgens de “In Bitcoin We Trust” nieuwsbrief heeft Bitcoin in 2022 geleid tot 28,4 miljoen maandelijkse zoekopdrachten. Ethereum staat op de vierde plaats met 3,8 miljoen zoekopdrachten wereldwijd. Dit illustreert een aanzienlijk verschil in populariteit. Hierbij moeten we niet vergeten dat de transacties op Bitcoin uitsluitend betrekking hebben op Bitcoin zelf.

Op Ethereum worden ook veel transacties uitgevoerd met andere tokens en NFTs, wat het volume diversifieert. In het geval van het Bitcoin-netwerk is het volume echter volledig gericht op Bitcoin. Interessant genoeg staan de tweede en derde plaats wat betreft zoekopdrachten in verband met de memecoins Shiba Inu en Dogecoin. Laatstgenoemde staat waarschijnlijk hoog door de inspanningen van Elon Musk om de koers te stimuleren.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.