Exchange platform Bitpanda haalt 52 miljoen aan investering binnen voor zijn Europese uitbreiding

Bitpanda, een in Wenen gevestigde cryptovaluta exchange platform, heeft een investering van meer dan 52 miljoen Amerikaanse dollar binnengehaald om zijn expansie in Europa uit te breiden.

De ronde is geleid door ex-paypal medeoprichter Peter Thiel van het investeringsfonds Valar Ventures en omvatte ook andere fintech-centrische investeringsfondsen zoals het Europese Speedinvest, dat investeringsgeld van de Europese unie in verschillende startups steekt. Bitpanda, die beweert over 1.3 miljoen gebruikers te beschikken die toegang hebben tot 44 investeringsactiva, handelde reeds in digitale activa en edele metalen onder de vorm van tokens.

Wat gebeurt er met het geld?

Het bedrijf zal het geld gebruiken om internationaal uit te breiden. Bitpanda is al uitgebreid naar Spanje, Frankrijk en Turkije in 2020 en is van plan om dit jaar en volgend jaar nieuwe Europese markten te betreden. Als onderdeel van de uitbreiding zal het in het begin van 2021 ook nieuwe productaanbiedingen lanceren, zoals aandelenhandel.

Deze decentrale finance (De-fi) zorgt volgens Demuth voor nieuwe toestroom. De co-CEOs Paul Klanshek en Eric Dumuth streven ernaar om tegen het einde van dit jaar het personeelsbestand en het productaanbod uit te breiden naar driehonderd medewerkers. Het bedrijf lanceerde ook een betalings- en spaarplatform en zal deze nieuwe financiering gebruiken om’ meer innovatieve manier van investeren en handelen’ te ontwikkelen. Met deze investering wilt Bitpanda de volgende unicoin in de Europese fintech industrie creëren’.

“Ons doel is om het leidende investerings- en exchange platform in Europa te worden, niet alleen voor de mensen die al bekend zijn met handelen in cryptovaluta, maar voor iedereen. Deze financiering zal ons helpen om ons droom waar te maken en om een aantal van ‘s werelds grootste talenten te blijven werven voor ons team”. Zei de Eric Demuth de CEO en medeoprichter van Bitpanda.

“De interesse in investeren is de afgelopen jaren enorm gegroeid en vooral nu steeds meer mensen als gevolg van de pandemie meer tijd thuis doorbrengen, voegde Andrew McCormack, Founding Partner van Valar Ventures, eraan toe.

Als onderdeel van de investering zal Andrew McCormack, oprichter van Valar Ventures, ook toetreden tot het bestuur van Bitpanda. McCormack werkte in zijn beginjaren bij PayPal en ondersteunde Peter Thiel tijdens zijn beursgang en de uiteindelijke verkoop aan eBay in 2002. Valar heeft eerder geïnvesteerd in Europese fintechs, waaronder TransferWise en de in Duitsland gevestigde digitale bank N26.

Bitpanda

Bitpanda is van oorsprong  een Oostenrijks bedrijf dat gevestigd is in Wenen, het is opgericht in 2014 door Eric Demuth, Paul Klanschek en Christian Trummer en heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd. Bitpanda is een platform voor het kopen en verkopen van cryptovaluta en telt meer dan een miljoen gebruikers en 120 medewerkers.

Op Bitpanda kan je heel eenvoudig geld storten vanaf je bank en vervolgens cryptovaluta kopen. Met een PSD2-betaaldienstlicentie, state-of-the-art beveiliging en gestroomlijnde gebruikerservaring is het platform uitgegroeid tot een populair handelsplatform voor zowel beginnende traders, als experts. Ook Nederlandse en Belgische beleggers kunnen er gebruik van maken.

Bitpanda heeft een ruim aanbod van cryptovaluta’s. Daar vallen uiteraard de grootste en meest populaire cryptovaluta’s onder zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash. Het bedrijf gelooft sterk in de innovatie kracht van cryptovaluta en blockchain-technologie.

Wat uniek is aan deze platform is dat je kan investeren in edelmetalen, zowel goud en zilver als platina en palladium kunnen eenvoudig worden aangekocht.

Bitpanda is een gecentraliseerde exchange met een eigen infrastructuur en draait niet op een openbare blockchain. Andere gecentraliseerde beurzen zijn Coinbase, Kraken, Binance, Bitstamp, Kucoin en Huobi.  Een cryptocurrency exchange is een plek waar gebruikers samenkomen om verschillende cryptovaluta te verhandelen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.