Fed-voorzitter waarschuwt voor mogelijke economische neergang in de Verenigde Staten

Neel Kashkari, de voorzitter van de Federal Reserve in Minneapolis, trekt aan de bel over een mogelijke recessie in de Verenigde Staten. Hij benadrukt dat de bankencrisis druk uitoefent op de Amerikaanse economie en dat dit een bedreiging vormt. Ondanks het dreigende gevaar van een recessie, lijkt de Federal Reserve vooral gefocust te zijn op het bestrijden van inflatie en minder aandacht te schenken aan de dreigende economische neergang.

Aanpakken van inflatie

Om de inflatie onder controle te krijgen, is het plan om de rente verder te verhogen. Er wordt verwacht dat op 3 mei de Federal Reserve opnieuw de rente zal verhogen om de aanhoudende inflatie krachtiger aan te pakken. Het nadeel hiervan is echter dat de economie langzaam lijkt af te glijden richting een recessie.

Kashkari waarschuwt: “Het is mogelijk dat onze beleidsmaatregelen en de strengere kredietvoorwaarden als gevolg van problemen bij de banken tot economische achteruitgang leiden. Dit kan zelfs uitmonden in een recessie. Ons doel is om de inflatie te verminderen. Als dit niet lukt, zullen de vooruitzichten nog somberder worden.”

Kerninflatie blijft aanhouden

Recentelijk werd bekend dat de Amerikaanse consumentenprijsindex was gedaald van 6,0 naar 5,0 procent, maar de kerninflatie blijft hardnekkiger dan gehoopt, met een cijfer van 5,6 procent. Dit wijst erop dat de inspanningen van de Federal Reserve om de inflatie te beteugelen nog niet het gewenste resultaat opleveren. Deze situatie vergroot de waarschijnlijkheid dat tijdens de komende rentevergadering op 3 mei de rente opnieuw met 0,25 procent zal worden verhoogd. Hiermee lijkt de Federal Reserve bewust te kiezen voor maatregelen die mogelijk kunnen bijdragen aan een recessie, wat ook invloed kan hebben op de koers van Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.