Federal Reserve verhoogt rente met 0,75% – Hoe beïnvloedt dit de waarde van Bitcoin?

Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, heeft zojuist aangekondigd dat de rente met 75 basispunten zal worden verhoogd om de aanzienlijke inflatie tegen te gaan. Hoewel deze renteverhoging grotendeels was voorspeld door analisten, rijst de vraag hoe de Bitcoin waarde hierop zal reageren.

Dit markeert de vierde opeenvolgende keer dat de Federal Reserve de rente met 0,75% heeft opgeschroefd. Deze snelle opeenvolging van renteverhogingen is ongekend en heeft geleid tot aanzienlijke kritiek. Verschillende economen waarschuwen dat het agressieve beleid van de Fed de wereldeconomie in een recessie kan duwen.

Welke invloed heeft dit op de Bitcoin waarde?

De Bitcoin waarde vertoonde in het afgelopen uur gemengde signalen. Tijdens de persconferentie steeg de prijs van BTC kortstondig naar $20.800, maar deze stijging was van korte duur. De waarde daalde weer, waardoor de huidige Bitcoin waarde rond de $20.260 ligt op het moment van schrijven. Dit is 2% lager dan de waarde van een dag eerder.

Zal de Fed binnenkort de renteverhogingen verminderen?

Analisten van de Bank of America hadden voorspeld dat Powell de deur zou openen naar een trager tempo van renteverhogingen. Dit was wat veel investeerders hoopten te horen van Jerome Powell. Helaas heeft hij dit niet bevestigd. Dit is een teleurstelling voor crypto-investeerders. De kans is groot dat de Federal Reserve in december opnieuw een renteverhoging van 75 basispunten zal doorvoeren en niet zal beginnen met het afbouwen van de renteverhogingen. Dit kan opnieuw schadelijk zijn voor de crypto-prijzen.

Al met al is de uitkomst van de FOMC-vergadering enigszins teleurstellend voor zowel de Bitcoin waarde als de aandelenmarkt.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.