Federal Reserve vermindert tempo van renteverhogingen, impact op Bitcoin?

De Amerikaanse Federal Reserve heeft zojuist aangekondigd dat de rente met 25 basispunten wordt verhoogd. Deze stap volgt op eerdere reeksen renteverhogingen van 50 tot 75 basispunten die de Federal Reserve in de afgelopen maanden heeft doorgevoerd. Een toename van 25 basispunten wijst erop dat de Fed de frequentie van renteverhogingen langzaam aan het verminderen is.

Zowel Bitcoin als de wereldwijde aandelenmarkten reageren positief op de toespraak van Jerome Powell en de renteverhoging van 25 basispunten. Op de uurgrafiek van Bitcoin is een positieve koersbeweging te zien, weergegeven door een opwaartse groene kaars.

Als gevolg van de toespraak van de Fed steeg de waarde van BTC binnen een uur van $22.750 naar de huidige prijs van $23.427. Ook de prijs van Ether vertoonde een stijging van meer dan 2,5% in het afgelopen uur. Polygon en Solana lieten zelfs koerswinsten van meer dan 4% zien in dezelfde periode.

Hoewel de Fed lijkt te vertragen met renteverhogingen, handhaaft de commissie nog steeds een inflatiedoelstelling van 2%. Voorzitter Jerome Powell benadrukte in zijn toespraak dat prijsstabiliteit essentieel is voor de economie en koste wat het kost behouden moet blijven. Hij gaf aan dat voortgezette renteverhogingen gepast zouden zijn om de inflatie weer naar 2% te brengen.

Powell gaf ook aan dat er de komende maanden waarschijnlijk verdere renteverhogingen zullen plaatsvinden. Dit zou mogelijk negatieve gevolgen kunnen hebben voor zowel aandelen- als cryptokoersen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.