Federal Reserve’s rentebesluit van vanavond kan aanzienlijke volatiliteit veroorzaken voor Bitcoin

De eerste bijeenkomst van het Amerikaanse FOMC van dit jaar staat gepland voor vandaag en de verwachtingen van de meeste deskundigen zijn dat de Federal Reserve de rentetarieven met nog eens 25 basispunten zal verhogen. Hoewel de prijs van Bitcoin en het grootste deel van de cryptocurrency-markt tot nu toe stabiel zijn gebleven, zal er later op de dag waarschijnlijk aanzienlijke schommelingen zijn. Dit komt doordat de voorzitter van de Federal Reserve vanavond zal aankondigen wat de Amerikaanse centrale bank van plan is met de rentetarieven.

Kalmte voor de mogelijke turbulentie?

Op zondagavond bereikte de Bitcoin-koers het hoogste punt in vijf maanden tijd, bijna $24.000. Echter, voordat de koers de kans kreeg om dit niveau vast te houden, daalde deze met meer dan $1.500 naar een dieptepunt van $22.400 in de dagen daarna.

Een dag later wist BTC enigszins te herstellen, waardoor de grootste cryptocurrency ter wereld nu rond de $23.000 wordt verhandeld. Maar deze stabiliteit kan binnenkort verstoord worden.

Alle ogen zijn vandaag gericht op de uitkomst van de eerste FOMC-vergadering van het jaar. Vanavond zal Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, de laatste renteverhoging aankondigen. De meerderheid van de deskundigen verwacht een toename van 25 basispunten.

Gezien de historische relatie tussen deze gebeurtenissen en Bitcoin, is de kans groot dat er gedurende de dag meer volatiliteit zal optreden.

Ook altcoins zoeken stabiliteit

De koersen van altcoins vertonen ook vandaag weinig beweging in afwachting van de aankondiging van de Federal Reserve. Zo blijft de Ethereum-koers rond de $1.580 en de XRP-prijs rond de $0,405. Over het algemeen begint de dag rustig voor cryptohandelaren, maar naarmate de tijd verstrijkt, zal de spanning toenemen onder crypto-investeerders.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.