Fidelity en Bank of America investeren in Bitcoin via MicroStrategy

In het eerste kwartaal van 2023 hebben Fidelity en Bank of America substantiële investeringen gedaan in Bitcoin door aandelen van MicroStrategy aan te schaffen. MicroStrategy is ‘s werelds grootste beursgenoteerde Bitcoin-bedrijf, met een totaal van 140.000 Bitcoin in bezit. Bank of America heeft in dit kwartaal 2,37 procent van de aandelen van het bedrijf verworven.

Grote spelers treden toe

Hoewel partijen zoals Bank of America en Fidelity niet direct Bitcoin kopen, toont de aankoop van MicroStrategy-aandelen aan dat ze vertrouwen hebben in de digitale valuta. Op dit moment is Bank of America de op drie na grootste aandeelhouder van MicroStrategy, met 226.980 aandelen ter waarde van ongeveer 60 miljoen dollar.

Alleen Capital Research & Management Company, Vanguard en het grote BlackRock hebben momenteel meer aandelen in handen dan Bank of America. Zo heeft BlackRock bijvoorbeeld 6,24 procent van de aandelen van MicroStrategy in bezit, wat momenteel ongeveer 156,8 miljoen dollar waard is.

Fidelity heeft ook aanzienlijke investeringen gedaan, met de aankoop van 96.800 nieuwe MicroStrategy-aandelen. Hierdoor heeft de investeringsfirma nu 1,01 procent van alle aandelen van MicroStrategy in bezit, wat overeenkomt met ongeveer 1.414 Bitcoin van de totale 140.000 Bitcoin van het bedrijf.

Bitcoin op de voorgrond

Ook op Twitter is opgemerkt dat deze grote namen investeren in MicroStrategy. Het bedrijf van oprichter Michael Saylor heeft sinds de strategieverandering in 2020 vrijwel volledig de focus op Bitcoin gelegd. Het lijkt waarschijnlijk dat Bank of America en Fidelity omwille van Bitcoin in MicroStrategy zijn gestapt.

Door de aankoop van 226.980 aandelen heeft Bank of America indirect 3.318 Bitcoin in bezit. Voor het grotere BlackRock bedraagt dit zelfs 8.736 Bitcoin.

Fidelity en Bank of America hebben indirect Bitcoin gekocht en zijn nu een van de top 10-aandeelhouders van MicroStrategy, dat voor miljarden aan Bitcoin bezit. Het merendeel van deze aankopen vond plaats in het eerste kwartaal van dit jaar. Dit gegeven roept interessante vragen op.

Het lijkt erop dat institutionele investeerders nu serieus aandacht hebben voor Bitcoin. Dit kan mede veroorzaakt worden door mogelijke bankproblemen. Veel analisten op Wall Street voorspellen tevens een economische terugval in de Verenigde Staten dit kwartaal. Als gevolg hiervan zou de Federal Reserve waarschijnlijk de rente verlagen, wat over het algemeen een positieve invloed heeft op de Bitcoin-koers. Zou dit de langverwachte doorbraak voor Bitcoin kunnen zijn?

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.