Gaat de Bitcoin prijs dalen naar $10.000?

De hele wereld van cryptocurrency kleurt dieprood vanwege de aankondiging van insolventie door FTX. Vandaag is de Bitcoin prijs zelfs onder het belangrijke ondersteuningsniveau van 18 duizend dollar gezakt. Is het waarschijnlijk dat de prijs van BTC nu naar $10.000 zal dalen, nu dit cruciale niveau is doorbroken? In dit artikel bekijken we deze mogelijkheid vanuit een technisch perspectief.

Bitcoin prijs daalt onder belangrijk ondersteuningsniveau

In de week voor de ineenstorting van FTX leek alles positief te zijn voor de grootste digitale valuta ter wereld. De prijs van Bitcoin liet een solide opwaartse trend zien en steeg weer boven de 20 duizend dollar. Echter, na de ondergang van de crypto-beurs FTX begon de hele cryptocurrency markt aan een vrije val. Zo daalde de BTC prijs binnen minder dan een dag van 20.600 dollar naar een dieptepunt van 17.200 dollar. Dit betekent een daling van 16,5 procent in slechts 24 uur.

Op dit moment schommelt de prijs van 1 BTC rond de 17.500 dollar, wat nog steeds aanzienlijk onder het niveau van 18 duizend dollar ligt.

Kan de Bitcoin prijs naar $10.000 zakken?

Om te voorspellen of de prijs van Bitcoin daadwerkelijk naar het niveau van 10 duizend dollar kan zakken, moeten we zowel de technische als de fundamentele factoren onderzoeken. Momenteel zijn er twee belangrijke factoren die de prijs van Bitcoin beïnvloeden:

Een fundamentele factor met betrekking tot de ineenstorting van FTX en de mogelijke overname door Binance.
Een technische factor, waarbij het cruciale ondersteuningsniveau van 18 duizend dollar werd doorbroken.

Zolang er geen positief nieuws komt van Binance en FTX, zijn beide factoren negatief. Dit betekent dat de kans groot is dat de huidige daling van de prijs aanhoudt. Het beste scenario op dit moment zou zijn dat de prijs van BTC herstelt tot net boven het niveau van 18 duizend dollar, maar het is nog onzeker of dat haalbaar is.

Als de huidige negatieve ontwikkelingen op de cryptocurrency markt aanhouden, is het aannemelijk dat de prijs richting de 15 duizend dollar en misschien zelfs naar het niveau van 10 duizend dollar zal dalen. Wat lange tijd als onmogelijk werd beschouwd, lijkt nu werkelijkheid te kunnen worden.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.