Geruchten over mogelijk faillissement van Genesis drukken Bitcoin naar nieuwe dieptepunten

Na de recente stopzetting van opnames door Gemini Earn vanwege problemen bij FTX, bevindt ook Genesis Global Trading zich in een benarde positie met een mogelijke faillissementsdreiging. Genesis Global Trading zoekt naar een kapitaalinjectie van 1 miljard dollar. Als dit niet slaagt, bestaat het risico dat het bedrijf ook failliet gaat, aldus berichtgeving van Bloomberg.

Hulp gezocht bij Binance?

Volgens The Wall Street Journal, een vooraanstaande financiële krant uit de Verenigde Staten, heeft Genesis ook geprobeerd financiële steun te krijgen van Binance. Binance heeft echter geweigerd te investeren vanwege belangenconflicten. Dit nieuws lijkt de Bitcoin-koers te hebben doen dalen naar een nieuw dieptepunt van $15.480, het laagste niveau in twee jaar tijd.

Een vertegenwoordiger van Genesis heeft tegenover Bloomberg verklaard: “We hebben momenteel geen plannen om faillissement aan te vragen. Ons doel is om de huidige situatie op te lossen zonder een faillissementsaanvraag. Genesis blijft in gesprek met crediteuren om tot een oplossing te komen,” aldus de vertegenwoordiger.

Coindesk en Genesis onder één dak

Interessant is dat zowel Coindesk als Genesis deel uitmaken van hetzelfde moederbedrijf, namelijk de Digital Currency Group. Dit bedrijf beheert ook het Grayscale Bitcoin Trust, een Bitcoin-fonds met meer dan 600.000 Bitcoin. Het risico bestaat dat als Genesis instort en andere bedrijven in de portefeuille worden meegesleept, dit aanzienlijke problemen kan veroorzaken.

Het is te hopen dat deze situatie slechts speculatie blijkt te zijn en dat er een manier wordt gevonden om de activiteiten voort te zetten. Het is opvallend dat een platform met zoveel gebruikers er niet in slaagt winstgevend te zijn. Na de recente problemen bij FTX zou het wenselijk zijn dat er een einde komt aan het spelen met fondsen van gebruikers.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.