Glassnode: ‘Alle on-chain signalen wijzen op het einde van de bearmarkt’

De Bitcoin-koers is positief begonnen aan 2023, maar bevindt zich momenteel in een lichte dip. Volgens de experts bij het on-chain analysebedrijf Glassnode is er echter geen reden tot zorg. Alle belangrijke on-chain indicatoren die ze volgen, geven aan dat de bearmarkt voorbij is.

Belangrijke Ontwikkelingen

In de bovenstaande YouTube-video erkent het Glassnode-team dat het nooit volledig zeker is dat een bearmarkt voorbij is op basis van on-chain analyse. Toch zijn er enkele cruciale indicatoren die suggereren dat er fundamentele veranderingen gaande zijn in de markt.

Het analysebedrijf meldt bijvoorbeeld dat Bitcoin gedurende het grootste deel van 2023 boven zijn Realized Price en 200-daagse voortschrijdend gemiddelde is gebleven.

De Realized Price vertegenwoordigt de gemiddelde prijs waartegen alle Bitcoin voor het laatst zijn verhandeld. Deze lijn fungeert vaak als een stevige weerstand, omdat mensen aarzelen om Bitcoin te verkopen onder hun aankoopprijs.

Bovendien vertoont Bitcoin op dit moment aanzienlijk momentum in het netwerkactiviteit volgens Glassnode. Het aantal actieve adressen neemt toe en ook de druk op transactiekosten stijgt, wat meestal wijst op een positieve koersontwikkeling.

Handelaren nemen Winsten

Glassnode merkt ook op dat handelaren momenteel winsten nemen, wat doorgaans aangeeft dat de markt gezond is als deze beweging wordt geabsorbeerd zonder grote koersdalingen. Bovendien lijkt er een gunstig evenwicht te zijn in het voordeel van langetermijnhouders.

Dit duidt er eveneens op dat de bearmarkt achter ons ligt. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld tegen $28.171 en heeft het de afgelopen 24 uur een daling van 2,57% gekend. In de afgelopen zeven dagen is de prijs zelfs met 8,60% gedaald.

Hoewel dit geen cijfers zijn waar Bitcoin-enthousiastelingen extatisch van worden, kunnen we niet verwachten dat een mogelijke bullmarkt de koers direct naar een all-time high stuwt. Vaak nemen mensen ook onderweg hun winsten of maken ze gebruik van stijgingen om te verkopen na een periode van verlies.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.