Goldman Sachs biedt Bitcoin diensten aan

De Amerikaanse grootbank Goldman Sachs met meer dan twee miljard aan activa onder beheer heeft aangekondigd dat het investeringen in Bitcoin (BTC) zoals beleggingsfondsen, derivaten als futures en andere digitale activa gaat aanbieden aan zijn particuliere vermogende klanten. De investeringsbank is naar verluidt van plan om vanaf het tweede kwartaal Bitcoin aan te bieden. Goldman Sachs wordt de tweede grootste bank na Morgan Stanley die soortgelijke diensten gaat lanceren.

Tweede kwartaal 2021

De Bitcoin-investeringsvehikels van Goldman Sachs zullen in de grote lijnen hetzelfde zijn als de diensten die Morgan Stanley aanbiedt. Volgens Mary Rich die recentelijk werd benoemd tot Global Head of Digital Assets bij Goldman Sachs streeft de bank ernaar om in het tweede kwartaal van 2021 hun rijke klanten te assisteren met het investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Daarnaast onderzoekt Goldman Sachs of er een mogelijkheid is om binnenkort een volledige assortiment digitale activa aan hen klanten aan te beiden. Zoals een exchange-traded funds (EFT), opslagdienst (custody service) en security tokens.

Mary Rich zei het volgende:

″We werken nauw samen met teams in het hele bedrijf om manieren te vinden om doordachte en gepaste toegang tot het crypto ecosysteem te bieden aan particuliere klanten, en dat is iets dat we op korte termijn verwachten te bieden.  

We zijn nog steeds in de zeer ontluikende stadia van dit ecosysteem; niemand weet precies hoe het zich zal ontwikkelen of welke vorm het zal aannemen … Maar ik denk dat het vrij veilig is om te verwachten dat Bitcoin en andere cryptocurrencies een deel zullen uitmaken van onze toekomst. Voegde hij eraan toe. 

Grote interesse in crypto

De Bitcoin koers bereikte begin dit jaar een ongeziene hoogtepunt. Dit trok de aandacht van verschillende investeerders die de stap namen om cryptocurrencies en andere digitale activa te willen bezitten.

Zowel Goldman Sachs, Morgan Stanley en andere traditionele banken spraken zich lange tijd fors uit tegen Bitcoin en cryptocurrencies. Het is niet erg verwonderlijk dat zelfs ‘s werelds grootste financiële organisaties van gedachten zijn veranderd.

De institutionele adoptie lijkt inmiddels razend snel toe te nemen zo willen financiële instellingen en grote bedrijven de kans niet missen. Recentelijk kondigde de oudste bank van Amerika ‘The bank of New York Mellon’ (BNY Mellon) aan dat zij ook van plan zijn om Bitcoin en andere cryptocurrencies op te nemen in hun diensten.

Door de coronapandemie ontstond er een wereldwijde economische crisis waardoor banken geld moesten bijdrukken om de economie levend te houden. Het aantal vermogende klanten die interesse toonde in Bitcoin in sterk toegenomen, ze zien het mogelijk als hedge tegen inflatie. Dit samen met de macro-achtergrond van het afgelopen jaar heeft daar zeker aan bijgedragen.

Vlak nadat het nieuws bekend is gemaakt steeg de Bitcoin prijs opnieuw tot boven de 59.000 Amerikaanse dollar.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.