Goud staat op het punt om fors te stijgen

Onconventioneel monetair beleid zal het goud naar de glorie leiden, zegt de Bank of America. Experts voorspellen dat Bitcoin zou kunnen volgen. Volgens de Bank of Amerika zal de goudprijs stijgen naar drieduizend dollar in één à twee jaar.

Ondertussen zal er een Bitcoin halving komen, waarbij de block rewards zullen halveren. Deskundigen voorspellen dat de prijsstijging van goud, Bitcoin op de lange termijn kan versterken.

De wereldwijde economische crisis die door de coronavirus werd veroorzaakt, heeft de Bank of America ertoe aangezet haar prijsverwachting voor goud opwaarts bij te stellen, waardoor de voorspelling voor de komende één à twee jaar op drieduizend dollar uitkomen. Desondanks het geen stabiele activa zijn, beweren experten dat dit net het positieve is aan Bitcoin.

In de afgelopen weken hebben de centrale banken de wereldeconomie overspoeld met fiscale stimuleringsmaatregelen om de markten weer wat leven in te blazen. In de VS heeft de Senaat een fiscaal stimuleringspakket van twee biljoen dollar ondertekend om de effecten van het coronavirus te compenseren.

Als gevolg daarvan blijven safe-haven activa’s, zoals goud stijgen. Op veertien april bereikte het edelmetaal $1.700 per ounce, een hoogte van zeven jaar, omdat beleggers risico’s wilden wegnemen. Nu er geen einde komt aan de economische crisis, heeft de Bank of America voorgesteld dat dit cijfer in de komende twee jaar zal verdubbelen.

De Bitcoin halving komt eraan.

In de tussentijd zal Bitcoin een aanzienlijke schok ondergaan. De halving zoals de naam al aangeeft zal de block beloning van Bitcoin doorbreken, waardoor het jaarlijkse aanbod wordt gemaximeerd. Sommigen voorspellen dat deze vierjaarlijkse gebeurtenis de waarde van Bitcoin zal verhogen. Volgens Tim Draper beschermt het eindige aanbod van Bitcoin tegen inflatie na inmenging van de overheid.

De overstroming van dollars op de markt zal de waarde van de dollar verzwakken. Mensen zullen altijd naar zekerheid zoeken. Er zijn maar eenentwintig  miljoen bitcoin beschikbaar. Een voordeel daarvan is dat het nooit kan worden verzwakt door de politieke manipulaties,” legde Tim Draper uit aan Decrypt. Goud werkt op basis van vraag en aanbod, zoals elke grondstof. Het is volumineus en zwaar. Goud is niet zo’n sterke valuta als Bitcoin, wees Draper erop; het is “niet gemakkelijk om een kopje koffie met goud te kopen. Bitcoin is gewoon een veel betere valuta.

Goud en Bitcoin in harmonie?

Bitcoin wordt soms aangegeven als “digitaal goud”

Desondanks, gelooft de mede-oprichter van Morgan Creek Capital Anthony “Pomp” Pompliano en de Bitcoin-evangelist niet dat er een wisselwerking moet zijn tussen Bitcoin en goud. Tijdens een gesprek met Decrypt legde Pomp uit dat weerstand tegen vernedering een bullish narratief is voor beide activa. Goud en Bitcoin hebben allebei goede geld principes. De macro-omgeving zou suggereren dat activa met die principes het goed zullen doen om uit de huidige liquiditeitscrisis te komen waarin we ons in bevinden. Als dat uitkomt, zouden zowel goud als Bitcoin het goed moeten doen op hetzelfde moment.”

Anthony Pompliano suggereerde ook dat de volatiliteit van Bitcoin het aantrekkelijker maakt. “Bitcoin heeft meer volatiliteit dan goud, dus ik zou verwachten dat Bitcoin het beter doet dan goud,” voegde hij eraan toe. Toch heeft goud een lichte voorsprong op Bitcoin vooral als het gaat om het lokken van traditionele investeerders.

Desondanks wordt de toegang tot de goudmarkt beperkt door het virus en goud raffinaderijen. De analist bij Quantum Economics, Jason Deane vindt dat particuliere beleggers een alternatief moeten zoeken. Bitcoin is goed gepositioneerd om op te treden als een waardeketen voor degenen die niet gemakkelijk toegang hebben tot goud, zoals de particuliere belegger, die misschien wel op zoek is naar alternatieven omdat zijn dollars op tijd devalueren. Dit zal waarschijnlijk kunnen leiden tot een prijsstijging van Bitcoin maar dit zal niet direct na de halving gebeuren. Net zoals bij goud duurt het even voordat de effecten van zowel QE als het verminderde aanbod van Bitcoin een effect heeft.

De consensus lijkt erop te wijzen dat de opkomst van goud in beide richtingen een zegen kan zijn voor Bitcoin. Maar zoals ze zeggen, niets in het leven is gegarandeerd en dat geldt zeker voor de crypto markten.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.