Goudprijs bereikt hoogste punt sinds maart 2022

Op dit moment lijkt de prijs van goud ook te profiteren van de instabiliteit op de financiële markten en de sluimerende crisis in de Amerikaanse banksector. Het glanzende edelmetaal overschreed voor het eerst sinds maart 2022 de grens van 2.000 dollar. Dit werd veroorzaakt door de teleurstellende werkgelegenheidscijfers in de Verenigde Staten.

Minder beschikbare banen in de VS

Langdurig was de sterke arbeidsmarkt in de Verenigde Staten het belangrijkste aandachtspunt van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank streefde ernaar de inflatie te verminderen tot 2,0 procent, wat een zwakkere arbeidsmarkt vereiste.

Deze zwakkere situatie lijkt zich nu voor te doen, aangezien het aantal openstaande vacatures voor het eerst in twee jaar onder de 10 miljoen is gezakt. Het probleem is echter dat de economie begint te verzwakken, terwijl de inflatie zich hardnekkiger toont dan verwacht.

Met andere woorden, de inflatie blijft hoog, maar de economie beweegt richting een recessie. Hierdoor presteren alternatieve activa zoals Bitcoin en goud op dit moment opmerkelijk goed. Mensen lijken als het ware hun toevlucht te zoeken in veilige havens.

Belang van 30.000 dollar

Volgens Edward Moya van Oanda is de grens van 30.000 dollar cruciaal voor Bitcoin. Als de bulls erin slagen om deze grens deze week te doorbreken, kan dat volgens hem positieve gevolgen hebben en meer bullish momentum creëren.

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld tegen 28.500 dollar, en het is heel goed mogelijk dat op termijn een aanval op de 29.000 dollar wordt ingezet. Bitcoin moet echter nog enkele stappen zetten om dat te bereiken.

Gedurende deze week ontvangen we meer gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die mogelijk meer inzicht kunnen bieden in de toekomstige koersontwikkelingen.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.