Grayscale Investments beheert nu 2,5% van alle huidige Bitcoin in circulatie

Amerikaanse cryptovaluta vermogensbeheerder Grayscale Investments, heeft onlangs een grote hoeveelheid Bitcoin (BTC) ingekocht voor zijn Grayscale Bitcoin Trust Fonds (GBTC). Het bedrijf biedt institutionele beleggers de eenvoudigste bewaaroplossingen aan. Via deze fonds kunnen vermogende investeerders en instellingen blootstelling tot Bitcoin (BTC) krijgen, zonder dat ze het actief hoeven aan te houden. GBTC heeft sinds dit jaar een gigantische bedrag aan BTC gekocht. Dit suggereert simpelweg dat er een exorbitante vraag naar Bitcoin is vanuit institutionele spelers.

Grayscale heeft de afgelopen week zijn reserves verhoogd met 17.100 BTC of 183 miljoen Amerikaanse dollar aan Bitcoin. Dit werd opgemerkt door ByBt.com (een marktonderzoeker in crypto).

GBTC bezit 2,5% van alle Bitcoin

GBTC beheert nu bijna 450.000 munten ter waarde van ongeveer 4,7 miljard dollar. Dit betekent dat de Grayscale Bitcoin Trust die in 2013 werd gelanceerd nu bijna 2,5 procent van alle Bitcoin (BTC) in omloop beheert.

Het maximaal aantal dat ooit gemined zal worden is 21 miljoen Bitcoins. Een groot deel van Bitcoin die al is gemined en blijft in circulatie. Zo is er het afgelopen weekend de 18,5 miljoenste Bitcoin gedolven. Wij zijn weer een stap dichterbij de maximale ‘cap’ van 21 miljoen stuks.

Dit betekent dat er nu minder dan 2,5 miljoen Bitcoin over is voor miners om te produceren. De laatste Bitcoin die wordt gedolven wordt verwacht in het jaar 2140. Daarna zullen er geen nieuwe Bitcoins meer worden gemind.

Zelfs als Grayscale Investments nu zou stoppen met het verzamelen van Bitcoin-munten, zou het bedrijf nog steeds over meer dan twee procent van alle Bitcoin in beheer hebben in omloop tegen de tijd dat het laatste Bitcoin-blok is gedolven.

Onlangs de matige prestaties van de Bitcoin koers van de afgelopen maanden is het bedrijf blijven groeien. Bitcoin is de grootste cryptovaluta ter wereld die door marktkapitalisatie probeerde eerder deze maand het niveau van twaalfduizend dollar te doorbreken, maar werd op brute afgewezen.

Terwijl de Bitcoin-reserves van het bedrijf het grootste percentage van de activa vormen, heeft Grayscale onlangs laten weten dat het ongeveer 5,8 miljard Amerikaanse dollar aan totale activa in beheer heeft. Deze cryptovaluta-aandelen omvatten Bitcoin Cash (BCH), Etereum (ETH), Stellar Lumens (XLM), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Zcash (ZEC), Ethereum Classic (ETC), en Horizon (ZEN).

Grayscale is niet het einge bedrijf dat het kracht van cryptovaluta ziet. MicroStrategy (een bedrijf dat business intelligence (BI), mobiele software en cloud-gebaseerde diensten aanbiedt, gevestigd in Tysons Corner, Virginia) heeft meer dan vierhonderd miljoen dollar aan reservekapitaal omgewisseld van fiatgeld naar Bitcoin (BTC). Naat verluid heeft MicroStrategy 38.250 Bitcoin verzameld, das minder dan één tiende van wat Grayscale bezit.

Men hoeft zich geen zorgen te maken dat Grayscale Investments munten sneller zou kunnen verwerven dan ze kunnen worden gemind. Het merendeel van de cryptovaluta-aankopen van de onderneming is namelijk afkomstig van BTC die al in omloop was.

Wie is Grayscale Investments?

Grayscale Investments opgericht in 2013 als een dochteronderneming van de Digital Currency Goup (DCG) is ‘s werelds grootste en betrouwbare autoriteit op het gebied van digitaal valutabeleggen en cryptocurrency vermogensbeheer, met meer dan $4.1B aan beheerd vermogen. Grayscale ontwikkeld gereguleerde cryptovaluta-beleggingsfondsen voor institutionele en geaccrediteerde beleggers.

“Bij Grayscale geloven we dat investeerders een gevestigde, betrouwbare en verantwoordelijke partner verdienen die hen kan helpen bij het navigeren door digitale valutabeleggingen. Daarom bouwen we aan transparante, vertrouwde beleggingsproducten die de toegang tot deze ontluikende activaklasse vergemakkelijken”

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.