Grayscale weigert om de wallet-adressen van hun fonds met 635.240 Bitcoin openbaar te maken

Grayscale Investments heeft ervoor gekozen om niet de wallet-adressen van hun fondsen te delen. Het Grayscale Bitcoin Trust bezit op papier 635.240 Bitcoin, wat een waarde vertegenwoordigt van 10,481 miljard dollar. In het licht van de problemen bij FTX tonen veel grote entiteiten een Proof-of-Reserves om aan te tonen dat ze werkelijk over hun Bitcoin beschikken. Grayscale heeft echter besloten om hier niet aan mee te doen.

Zou dit voor ongerustheid moeten zorgen?

Het is merkwaardig dat Grayscale weigert om bewijs van hun reserves te presenteren. Het bedrijf beweert dat dit uit veiligheidsoverwegingen is. Op Twitter heeft Grayscale gedeeld dat alle cryptocurrency in de fondsen wordt bewaard bij de custody-service van Coinbase.

Coinbase voert regelmatig on-chain validaties uit. Vanwege veiligheidsredenen maken wij dergelijke on-chain walletinformatie en bevestigingsinformatie niet openbaar beschikbaar via cryptografische Proof-of-Reserve of andere geavanceerde cryptografische boekhoudkundige procedures.— Grayscale (@Grayscale) 18 november 2022

“We begrijpen dat sommigen teleurgesteld zullen zijn, maar de paniek die anderen hebben veroorzaakt, is geen geldige reden om de complexe veiligheidsmaatregelen die onze activa al jaren beschermen, op te heffen,” aldus het bedrijf.

Het is voor velen een raadsel waarom het delen van een wallet-adres als onveilig wordt beschouwd. Grayscale heeft ook een brief gedeeld die is ondertekend door de CFO van Coinbase, Alesia Haas, en de CEO van Coinbase Custody, Aaron Schnarch, waarin een overzicht staat van alle activa van Grayscale. Het bedrijf vindt dat dit voldoende bewijs moet zijn.

Korting van 43 procent

De problemen met het Grayscale-fonds worden geïllustreerd door de huidige korting van 43 procent die wordt toegepast. Deze korting is van toepassing omdat de aandelen 43 procent onder de boekwaarde van de 635.240 Bitcoin worden verhandeld. In theorie kan men bij Grayscale Bitcoin kopen met een korting van 43 procent, maar dit is enkel mogelijk als ze daadwerkelijk over die Bitcoin beschikken.

Sommigen beweren ook dat het Grayscale Bitcoin Trust de ware waarde van Bitcoin weergeeft. Vanwege de huidige geringe interesse verkeert het fonds in moeilijkheden. Overigens heeft Grayscale al geruime tijd geprobeerd om het fonds om te vormen tot een Amerikaanse spot Bitcoin ETF, maar de Securities and Exchange Commission (SEC) toont tot nu toe weinig enthousiasme.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.