Grootste daling in aantal online Bitcoin geldautomaten

Hoewel Bitcoin (BTC) wereldwijd steeds meer acceptatie vindt, is het aantal fysieke geldautomaten voor het omzetten van fiat naar crypto aan het afnemen. In maart zijn maar liefst 3.627 crypto-geldautomaten uit het netwerk verwijderd, waardoor het totale aantal geldautomaten nu op 33.727 staat.

Afname in aantal crypto-geldautomaten

Volgens gegevens van Coin ATM Radar blijkt dat sinds de lancering van de eerste Bitcoin-geldautomaat op 29 oktober 2013, het aantal cryptocurrency-geldautomaten dat maandelijks werd geïnstalleerd en verwijderd meestal positief was. Dit betekende dat het totale aantal crypto-geldautomaten wereldwijd bijna een decennium lang gestaag groeide. Echter, de gegevens laten zien dat deze trend nu aan het keren is.

Gedurende een periode van vier maanden, inclusief de eerste 3 maanden van 2023, is het netto aantal geïnstalleerde crypto-ATM’s afgenomen. Met de recente verwijdering van 3.627 crypto-geldautomaten afgelopen maand, valt maart 2023 op als de maand met de grootste maandelijkse daling.

De onderstaande grafiek toont het verloop van het aantal geïnstalleerde Bitcoin-machines in de loop van de tijd, waaruit de plotselinge daling van het totale aantal crypto-geldautomaten blijkt. Het belang van deze afname is aanzienlijk, vooral gezien het feit dat het hoogste aantal geïnstalleerde geldautomaten in een maand slechts 2.048 bedroeg, wat gebeurde in januari 2021.

Keerpunt in neerwaartse trend

Een positieve ontwikkeling is dat de neerwaartse trend van de afgelopen 3 maanden is doorbroken in april, met de registratie van 37 nieuwe crypto-ATM-installaties op 1 april. Momenteel domineren General Bytes, BitAccess en Genesis Coin de markt voor crypto-geldautomaten. De maand is echter nog niet ten einde, dus het is onzeker of deze positieve trend zich voortzet.

Na het verlies van klantgeld in een “beveiligingsincident” in maart, waarbij er toegang was verkregen tot de hot wallets van klanten, heeft General Bytes beloofd de verliezen te vergoeden. Dit incident is bevestigd door General Bytes via Twitter. In een verklaring zei General Bytes het volgende als afsluiting:

“We hebben direct maatregelen genomen om verdere ongeoorloofde toegang tot onze systemen te voorkomen en werken onvermoeibaar om onze klanten te beschermen.”

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.