Grootste YouTuber verruilt platform voor blockchain startup DLive

Felix Arvid Ulf Kjellberg, beter bekend als PewDiePie, verruilt het videoplatform YouTube voor het nieuwe blockchain platform DLive. Dat maakt de YouTuber met meer dan 94 miljoen abonnees bekend op Twitter.

DLive is een platform gebouwd met blockchaintechnologie en belooft zowel makers als kijkers te belonen. In een persbericht noemde het de exclusieve deal voor PewDiePie “een van de grootste livestreaming-deals tot nu toe.” Het pact gaat in op zondag, wanneer wekelijkse streams op DLive beginnen.

Vanuit zakelijk oogpunt heeft DLive zich gericht op de gewoonte van YouTube om 50% van de advertentie-inkomsten van videomakers te nemen, in plaats daarvan zou een systeem worden gebruikt dat zegt dat het meer incentives biedt aan makers via cryptocurrency. De drie belangrijkste elementen van het model zijn een beloningssysteem, een gedecentraliseerd eigendom van het platform en de video-inhoud ervan en geen platformuitbreiding.

Met meer dan 3 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en 35.000 actieve streamers is DLive online beschikbaar op DLive.tv en via de Android- en iOS-apps. DLive is gebouwd met behulp van Lino, een volledig blockchain-protocol waarvan de makers zeggen dat ze voor meer transparantie en decentralisatie zorgen.

Geef een reactie