Grote Bitcoin Walvissen vergaren 37 duizend BTC binnen 10 dagen

Recentelijk is opgemerkt dat grote crypto walvissen aanzienlijke hoeveelheden Bitcoins aan het accumuleren zijn. Volgens data van Glassnode, een firma gespecialiseerd in blockchain-analyse, hebben deze omvangrijke investeerders onlangs 37.100 BTC (ter waarde van ongeveer $1,7 miljard) aangekocht. Dit kan duiden op groeiend vertrouwen in de toekomst van de Bitcoin-markt en mogelijk leiden tot een opwaartse trend.

Potentiële impact op de Bitcoin-markt

De aankopen door de grote ‘walvissen’ kunnen een positieve invloed hebben op de Bitcoin-markt, doordat het aangeeft dat deze investeerders geloven in de toekomstige waarde van de cryptocurrency. Hierdoor kan een stijging van de koers plaatsvinden, omdat de vraag naar Bitcoin door deze omvangrijke aankopen wordt vergroot.

Analisten reageren optimistisch op de aankopen door de grote ‘walvissen’. Zij zijn van mening dat dit wijst op een toenemende instroom van institutioneel kapitaal in de Bitcoin-markt, wat kan bijdragen aan verdere stabilisatie en groei van de Bitcoin-prijs.

In de bovenstaande grafiek is duidelijk te zien dat de groep investeerders met een bezit tussen de 10 en 100 BTC als eerste begonnen zijn met het aankopen van Bitcoin. Gedurende de afgelopen 10 weken hebben zij 105 duizend Bitcoins vergaard. Daarna volgden investeerders met 100 tot 1000 BTC, die in de afgelopen 8 weken 67 duizend Bitcoins hebben verworven. De meest prominente walvissen zijn pas 10 dagen geleden gestart met het opkopen van enorme hoeveelheden BTC. De groep investeerders met een bezit tussen de 1.000 en 10.000 BTC heeft in de afgelopen 10 dagen meer dan 37 duizend BTC gekocht.

Bullish vooruitzichten voor de Bitcoin-markt

Door toenemende interesse van institutionele investeerders en recente aankopen door grote ‘walvissen’, voorspellen analisten een optimistische toekomst voor de Bitcoin-markt. Men verwacht dat de prijs van Bitcoin zal blijven stijgen, wat kan leiden tot verdere adoptie van de cryptocurrency.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.