Handelaren niet overtuigd door stijging van Bitcoin

Hoewel Bitcoin de verliezen als gevolg van de problemen rondom Binance grotendeels heeft goedgemaakt, zijn niet alle experts nu optimistisch. Ondanks een toename van 7,5% ten opzichte van de dieptepunten op 28 maart, zijn de meeste handelaren op dit moment voorzichtig. Alle aandacht is gericht op de afsluiting van de maand op vrijdag.

Belang van de $30.000 grens

Voor nu lijkt de koers van $30.000 nog steeds een cruciale barrière te zijn voor het voortzetten van het positieve sentiment. Op 29 maart bereikte Bitcoin een tijdelijke piek van $28.650, wat ongeveer $200 verwijderd was van het hoogste punt in negen maanden.

Dit is zeker positief, maar sommige prominente handelaren willen nog niet te vroeg juichen voor Bitcoin. De bekende handelaar Muro gelooft dat voornamelijk grote spelers verantwoordelijk waren voor deze opwaartse beweging van Bitcoin. Hij suggereert dat dit geen echte stijging is die gebaseerd is op fundamentele factoren.

“De grote jongens hebben de prijs simpelweg teruggewerkt naar hun recente short instapniveau. Ik ben absoluut niet optimistisch en neig zelfs naar een kleine shortpositie,” aldus Muro. Het zou wel positief zijn als Bitcoin erin slaagt om $28.000 om te zetten in een steunniveau op de grafiek, iets wat tot nu toe nog niet overtuigend is gelukt.

Kritieke zone

De huidige positie van Bitcoin in een kritieke zone wordt duidelijk weergegeven in de analyse van Josh Rager. Zoals te zien is, gaat de koers van $28.700 terug tot 2021. Dit niveau diende lange tijd als belangrijke ondersteuning voor Bitcoin en is recentelijk eerder een weerstandsniveau geworden.

Ondertussen lijkt de Chinese centrale bank de markt opnieuw van extra liquiditeit te voorzien. De grafiek van tedtalksmacro laat zien dat dit vaak gunstig is voor de koers van Bitcoin.

Hoewel het moeilijk is om een stijging volledig toe te schrijven aan één enkele gebeurtenis, is dit waarschijnlijk wel een factor geweest in de recente koersbewegingen. Daarnaast zijn alle ogen gericht op vrijdag en de Verenigde Staten, waar nieuwe inflatiedata worden verwacht.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.