Heeft de overheersing van Bitcoin negatieve gevolgen voor een periode van sterke altcoins?

Bitcoin is het jaar 2023 veelbelovend begonnen, terwijl andere cryptocurrencies moeite hebben om gelijke tred te houden met de leidende cryptomunt. De dominantie van Bitcoin is dit jaar al met 15 procent toegenomen, wat kan aangeven dat de altcoins mogelijk beïnvloed zullen worden.

Bitcoin overschaduwt de altcoins

De toenemende dominantie van Bitcoin doet vermoeden dat de verwachtingen van een bloeiperiode voor altcoins wellicht voorbarig waren. In de onderstaande grafiek lijkt het erop dat Bitcoin’s dominantie momenteel een dubbele top bereikt.

Dit kan suggereren dat we mogelijk het hoogtepunt van Bitcoin ten opzichte van altcoins hebben gezien in deze cyclus. Handelaren wachten altijd op het moment van altcoin-seizoen, maar tot nu toe blijft dat uit. De Bitcoin-dominantie is gestegen naar ongeveer 48 procent, wat een stijging van 15 procent is, en steeg afgelopen week zelfs met 2,2 procent.

🚩Wees de komende dagen extra voorzichtig met altcoins. Mensen roepen om het altseizoen terwijl de dominantie van #Bitcoin vandaag opnieuw is gestegen boven een tweejarige weerstand. Twee weken geleden brak BTC D uit, maar daalde daarna weer onder de weerstand, wat een valse uitbraak bleek te zijn en… pic.twitter.com/v6mLsHoDiq— Doctor Profit 🇨🇭 (@DrProfitCrypto) 30 april 2023

Doctor Profit waarschuwt in de bovenstaande tweet voor een nieuwe stijging van Bitcoin. Volgens hem is de Bitcoin-dominantie boven de weerstand van de afgelopen maanden gesloten en zou dit het begin kunnen zijn van een nieuwe periode van dominantie voor deze digitale munt.

Ondanks de huidige uitdagingen op de koersmarkt is er nog steeds hebzucht aanwezig. Dit blijkt uit de Bitcoin Fear and Greed Index, een indicator die het sentiment in de markt meet op basis van verschillende factoren.

Op dit moment wijst de index nog steeds op hebzucht en heeft het een score van 63/100. Satoshi Flipper deelt in de onderstaande tweet zijn observatie dat het starten van de hype rond memecoins vaak een teken is van een mogelijk keerpunt.

Wanneer memecoins plotseling populair worden, is dit meestal een betrouwbaar signaal voor een hoogtepunt. Het zou echter fijn zijn als $BTC minstens 40.000 dollar zou bereiken voordat de markt enthousiast wordt over pepes en bobs 😭😭— Satoshi Flipper (@SatoshiFlipper) 30 april 2023

Velen hopen snel miljonair te worden in deze markt, wat vaak een teken is dat er iets mis is. Dit wordt ook weerspiegeld in de schommelende koersen die moeite hebben om op het huidige niveau te blijven.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.