Het aantal kleine Bitcoin-walvissen groeit snel

De recente crisis in de bankensector lijkt een specifieke groep kleine walvissen te overtuigen van de potentie van Bitcoin. Op de blockchain kunnen we duidelijk zien hoe bepaalde investeerdersgroepen zich gedragen. Momenteel zien we de sterkste groei bij de kleine walvissen, die meer dan 10 Bitcoin bezitten.

Wat is er aan de hand?

Het lijkt erop dat de bankencrisis op een grotere schaal het verhaal aan het veranderen is. Hoewel de markt eerder een uitdagend 2023 voorzag, begint dat langzaam te verschuiven. De crisis in de bankensector doet veel investeerders geloven dat de Federal Reserve snel zal ingrijpen en stoppen met het verhogen van de rente.

Als ze hun verhogingsinspanningen staken terwijl de Amerikaanse dollar een inflatie van ongeveer 6,0 procent heeft, zou dat nadelig zijn voor de fiatvaluta. Voor veel investeerders lijkt dit een teken te zijn dat ze moeten uitkijken naar alternatieven.

De afgelopen dagen lijken investeerders voornamelijk hun toevlucht te zoeken in Bitcoin en goud, die allebei aanzienlijk zijn gestegen sinds het begin van de bankencrisis. Zowel Bitcoin als goud staan bekend om hun schaarste, wat interessant is als de traditionele bankensector meer geld moet bijdrukken om overeind te blijven.

Rentevergadering

Vandaag staat er een nieuwe rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, gepland, en dit kan van belang zijn voor Bitcoin. Op dit moment verwacht de markt met een kans van 87,8 procent een renteverhoging van 0,25 procent naar 4,75 tot 5,00 procent. Er is ook een kleine kans van 12,2 procent dat de Federal Reserve vandaag pauzeert en niet verder gaat met renteverhogingen.

Het rentebesluit op zich zal waarschijnlijk niet voor veel verrassingen zorgen. Investeerders kijken echter vooral uit naar de persconferentie na het rentebesluit, gehouden door Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve. Om 19.00 uur Nederlandse tijd wordt het rentebesluit bekendgemaakt en om 19.30 uur begint de persconferentie van Jerome Powell.

Opmerkelijk is dat handelaren momenteel verdeeld zijn over wat verstandig is. Volgens CNBC geeft 52 procent van de investeerders aan dat de Federal Reserve de rente moet verhogen, terwijl 48 procent van mening is dat een pauze op dit moment beter zou zijn.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.