Het Duitse Frankfurt herbergt de grootste hoeveelheid Bitcoin nodes wereldwijd

Hoewel de Verenigde Staten verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de rekenkracht van het Bitcoin netwerk, moeten we naar Frankfurt in Duitsland kijken voor de stad met de meeste Bitcoin nodes. Het gebruik van Bitcoin-software is populair in Frankfurt, waar opvallend veel mensen wonen die actief zijn met Bitcoin.

Meer dan 43.000 publieke nodes

In totaal zijn er wereldwijd meer dan 43.706 publieke nodes in het Bitcoin netwerk, verspreid over 134 landen. De Verenigde Staten hebben 9.999 nodes (30,53%) onder hun hoede, terwijl Duitsland op de tweede plaats staat met 4.529 nodes (13,83%), volgens gegevens van Bitnodes. Als we echter naar individuele steden kijken, staat Frankfurt in Duitsland bovenaan. Bijna twee procent van alle nodes (652 in totaal) zijn actief in deze Duitse stad.

De Amerikaanse stad Ashburn staat op de tweede plek met 517 nodes. Voor meer dan 5.800 nodes is de exacte locatie niet bekend, wat duidt op mensen die bewust hun locatie verbergen. Amsterdam staat overigens ook in de lijst als de zesde grootste Bitcoin-stad met 365 nodes. Gebaseerd op dit soort cijfers wordt duidelijk hoe klein Bitcoin nog steeds is op dit moment.

Stagnatie in de groei van het ATM-netwerk

Ondanks het aanzienlijke aantal Bitcoin nodes, is de groei van het aantal Bitcoin geldautomaten (ATMs) al enige tijd gestagneerd. De groei van dit netwerk laat al zes maanden lang dezelfde cijfers zien. Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 38.500 Bitcoin ATMs. Dit aantal blijft echter al maandenlang op hetzelfde niveau, wat natuurlijk samengaat met de ontwikkelingen van de koers.

In de periode van juli tot december 2022 werden slechts 94 nieuwe Bitcoin ATMs geïnstalleerd, wat opvallend laag is in vergelijking met de 4.169 Bitcoin ATMs die in de zes maanden ervoor werden geplaatst. Het vertrouwen in de industrie is tijdelijk verminderd, maar de koers begint weer licht te stijgen, wat hoopvol is voor de toekomst.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.