Het naderende einde van het Elon Musk rijk

Afgelopen week trok het Ark Invest van Cathie Wood opnieuw de aandacht door te voorspellen dat de aandelen van Tesla uiteindelijk kunnen stijgen naar zo’n 2.000 dollar.

Op dit moment zijn de aandelen nog geen 200 dollar per aandeel waard, wat betekent dat de waarde van het bedrijf minstens met een factor 10 moet toenemen om dat doel te bereiken. Dan Nathan van CNBC is echter minder optimistisch en voorspelt zelfs dat het rijk van Elon Musk op het punt staat om in te storten.

Wat zijn Nathans voorspellingen?

Het is twijfelachtig hoe serieus we de uitspraken van Nathan over Elon Musk moeten nemen, gezien zijn eerdere verbanning van Twitter vanwege een grap waarin hij Musk imiteerde. Niet lang daarna werd hij van het platform verbannen.

Nu deelt Nathan zijn zorgen over het zakelijke rijk van Elon Musk, waarvan hij vindt dat het te veel schulden heeft aangenomen. Dit kan problematisch worden als de Tesla-aandelen blijven dalen. Vorige week daalde het aandeel van de autofabrikant met 10 procent in waarde.

Vanaf het begin van 2023 gezien heeft Tesla echter nog steeds een stijging van meer dan 52 procent en een marktkapitalisatie van 517 miljard dollar. Dit zijn nog steeds indrukwekkende cijfers.

“De winstverwachtingen voor Tesla dalen, de marges worden kleiner, de productie neemt af, de bestellingen verminderen en de voorraad groeit. Klinkt dit als een solide fundamentele situatie voor een bedrijf? Ik heb niets tegen Elon, maar ik vertrouw hem gewoon niet”, zegt Nathan over Musk en Tesla.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

In principe heeft dit voorlopig geen directe gevolgen voor Bitcoin, behalve dat Tesla ongeveer 300 miljoen dollar aan Bitcoin in zijn bezit heeft. Als het bedrijf werkelijk in de problemen komt, zoals Nathan voorspelt, kan Tesla genoodzaakt zijn die Bitcoin te verkopen.

Voorlopig staat het bedrijf er echter goed voor, maar dit kan snel veranderen als een recessie werkelijkheid wordt. Het lijkt echter te vroeg om nu al conclusies te trekken.

Daarbij zijn er in de loop der jaren talloze analisten geweest die Tesla bekritiseerden en het faillissement van de autofabrikant voorspelden. Bijna elk jaar zijn er mensen die grootschalig proberen te speculeren op een neergang van Tesla en de ondergang van het bedrijf verkondigen.

Echter blijkt elk jaar weer dat Musk de zaken beter op orde heeft dan aanvankelijk werd gedacht. Het kan natuurlijk een keer misgaan, maar Tesla heeft zich inmiddels wel gevestigd als een wereldwijd geliefd merk.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.