Hoe diep kan de Bitcoin waarde dalen?

Op dit moment zweeft de Bitcoin waarde rond de 16.500 dollar op een kwetsbaar niveau. Volgens sommigen is dit een gunstig moment om te investeren, terwijl anderen verwachten dat Bitcoin nog aanzienlijk meer waarde kan verliezen. Sinds de hoogste waarde ooit van 69.000 dollar heeft Bitcoin al meer dan 75 procent van zijn waarde verloren, maar de vraag blijft waar de bodem uiteindelijk zal zijn.

Met vertrouwen aan het kopen

Volgens CryptoBullet is dit een geschikt moment om Bitcoin bij te kopen. Hij baseert dit op de Cumulative Value Days Destroyed (CVDD), die aangeeft hoe lang een Bitcoin op hetzelfde adres is gebleven voordat deze naar een nieuwe portemonnee is verplaatst.

#BTC CVDD Update Ik voel me comfortabel om #Bitcoin hier te kopen bij CVDD. Kan het nog lager? Natuurlijk kan dat. Als een ander cryptobedrijf failliet gaat of iets dergelijks, zal de $BTC onder de CVDD-norm vallen, maar niet veel. Het grootste deel van de neerwaartse trend is voorbij. pic.twitter.com/7rDRJLoJrd— CryptoBullet (@CryptoBullet1) 26 november 2022

De geschiedenis van Bitcoin toont aan dat CVDD een solide ondersteuningslijn is geweest. Als dit opnieuw het geval is, kan dit wellicht als een gunstig moment worden beschouwd om te kopen. Volgens Woobull ligt de huidige CVDD rond de 15.900 dollar. CryptoBullet deelt met zijn volgers dat hij zich comfortabel voelt om op dit niveau Bitcoin te kopen.

Niet iedereen is optimistisch

Toch deelt niet iedereen het optimisme van CryptoBullet. Volgens bijvoorbeeld Filbfilb, mede-oprichter van Decentrader, bestaat de mogelijkheid dat de waarde daalt naar 6.500 dollar. Dit zou echter het meest negatieve scenario zijn. Om dit niveau te bereiken, zouden er volgens Filbfilb meer grote partijen moeten instorten, zoals Coinbase of Binance.

Hoewel de kans op zulke gebeurtenissen op dit moment klein lijkt, dachten we kort geleden hetzelfde over FTX, wat later anders bleek. Er is ook een kans dat de waarde naar 14.000 dollar daalt, waardoor de daling vergelijkbaar zou zijn met die van eerdere bearmarkten.

Het negatieve scenario wordt versterkt door de huidige macro-economische omstandigheden, die nog steeds zorgwekkend zijn. De inflatie blijft hoger dan gewenst en het lijkt erop dat we voor een langere tijd hoge rentetarieven nodig hebben om dit probleem aan te pakken.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.