Hoe hoog kan Bitcoin nog stijgen?

Bij het schrijven van dit artikel is de prijs dicht bij de 25.000 dollar. Dit suggereert dat een doorbraak van een significante weerstand in de nabije toekomst zou kunnen liggen. Het is cruciaal dat een onderliggende uitbraak op verschillende tijdframes wordt bevestigd. Bitcoin (BTC) moet daarom de week hoger sluiten dan de weerstand.

In dit overzicht kijken we ook naar het bekende verband tussen Bitcoin en de aandelenmarkt, in het bijzonder die van de S&P 500, een index die bestaat uit de 500 krachtigste Amerikaanse bedrijven. In de meeste gevallen volgt Bitcoin de trends van de index. Dit is positief en het is duidelijk dat Bitcoin nog vooruitgang moet boeken wat betreft het opwaartse momentum. De grafiek van de S&P 500 laat echter de eerste aanwijzingen zien van het einde van de trend. Dit betekent dat we gemakkelijk een correctie kunnen verwachten in deze index. Dit zou ook een impact kunnen hebben op de prijs van Bitcoin.

S

Hoewel Bitcoin zich in een kritieke fase bevindt en uitbraken waarschijnlijker zijn, is het belangrijk om de trends van de index in de gaten te houden. Na de bodem zagen we de S&P 500 hoger stijgen en hogere dieptepunten bereiken, wat duidt op een opwaartse trend die legitiem is. Dit alleen al is een indicatie van positieve groei.

Wees je ervan bewust dat bij een daling van 5-7 procent, Bitcoin mee omlaag getrokken kan worden door de correlatie.

Conclusie

Bitcoin groeit in een goed tempo en lijkt te proberen het weerstandsniveau van 25.000 dollar te doorbreken. Als dit lukt, zouden we dit graag willen bevestigen in de week- en daggrafieken. Dit zou zeer bemoedigend zijn. Wees je bewust van de relatie tussen Bitcoin en die van de S&P 500. Als er een correctie plaatsvindt op deze index, dan zal Bitcoin hoogstwaarschijnlijk ook negatieve gevolgen ondervinden.

Jason Pizzino voorspelt onverwachte stijging voor Bitcoin

Volgens Pizzino is het geen goed idee om te anticiperen op zulke lage prijzen voor Bitcoin. Als we dit soort sombere voorspellingen in de markt zien, is het volgens de analyse eigenlijk het moment om wat optimistischer te worden. In werkelijkheid zijn dat de periodes waarin mensen die wilden verkopen, de beslissing al hebben genomen.

Pizzino gelooft in een scenario voor het geval dat Bitcoin een massale liquidatie ondergaat die de prijs verlaagt tot het punt waarop de beren in de val lopen. In de volgende fase verwacht hij dat Bitcoin een bullish hogere low wordt.

Misschien zien we een snelle stijging naar de 50 procent-markering op 25.000 dollar, omdat we ons ervan bewust zijn dat de 50 procent-markering een goede bitcoinprijs (btc) is over alle tijdsperioden in 2023 en ook over een wat langere periode,” zei Jason Pizzino.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.