Human Rights Foundation doneert 50K voor Bitcoin ontwikkelaars

De Human Rights Foundation (HRF) lanceerde een fonds om de ontwikkelaars van Bitcoin (BTC) financieel te ondersteunen. Een fonds dat zich toelegt op de ontwikkelingen van tools die het Bitcoin-netwerk “meer privé, gedecentraliseerd en veerkrachtig” zou maken. Het eerste donatie van HRF van vijftigduizend dollar zal bijdragen aan de ontwikkeling van CoinSwap onder leiding van de bekende Britse ontwikkelaar Chris Belcher. Belcher is een van de meest prominente bitcoiners die bezig is met privacy en Bitcoin. De meeste Bitcoin ontwikkelaars werken vaak in eerste instantie zonder vergoeding aan het protocol.

De doel van CoinSwap is om Bitcoin transacties van een extra laagje privacy te voorzien. De in New York gevestigd Human Rights Foundation (HRF) is onder andere bekend als de organisatie achter het Oslo Freedom Forum. Wat is het doel van de donatie? HRF wilt namelijk dat Bitcoin een nog betere financiële tool wordt voor maatschappelijke organisaties, mensenrechtenactivisten en journalisten. De organisatie kondigde het nieuws aan in een persbericht.

Hoe CoinSwap de Bitcoin-privacy kan verbeteren

CoinSwap is een veel belovende mixing en privacy protocol die net zoals CoinJoin bedacht is door Greg Maxwell. CoinSwap lost een hoop problemen op die CoinJoin wel ervaart, het is een manier om een Bitcoin in te ruilen voor een ander zonder een tussenpartij.

Met een CoinSwap zien transacties er van buitenaf uit als normale transacties, maar het is niet meer te herleiden wie de nieuwe eigenaar is van de verstuurde Bitcoin. Het laat ook geen sporen achter voor analisten om de trasacties te traceren dit zorgt er dus voor dat de ontvanger bij een Bitcoin transactie anoniemer wordt.

Als CoinSwap geïmplementeerd zal worden in alle wallets dan verhoogt dat de privacy voor iedereen op het hele netwerk. CoinSwap kan de nieuwe stap zijn voor on-chain Bitcoin privacy.

Vrijheid van betalen

In de toekomst zal HRF andere types van Bitcoin (BTC) ontwikkelingen financieren. Het volgende donatie van het fonds is al bestemd voor een andere ontwikkelaar die bezig is met het versterken van de pseudo-anonimiteit eigenschappen van Bitcoin op netwerkniveau. Het zal in de nabije toekomst worden aangekondigd.

Alex Gladstein de chief strategy officer van HRF zegt dat de organisatie trots is om te helpen bij financiering van tools die de financiële privacy bevorderen. Op Bitcoin is iedereen anoniem, maar met de juiste analyses kunnen veel geldstromen worden getraceerd.

De Human Rights Foundation (HRF) is een internationale organisatie voor de verdediging en bescherming van mensenrechten. En daar helpt vrijheid van betalen bij. Mensenrechtenactivisten en journalisten worden over de hele wereld worden geconfronteerd met toenemende financiële repressie in de vorm van bevroren bankrekeningen, beperkingen op buitenlandse financiering, toezicht op betalingen en algemene moeilijkheden bij het verdienen van inkomsten of het ontvangen van donaties.

Met Bitcoin is er een manier voor deze mensen om transacties te blijven doen, ook wanneer banken en betaalverwerkers hun blokkeren. Op dit moment is het Bitcoin-netwerk aan het verbeteren, maar het is lang niet zo bruikbaar en privé als het moet zijn met het autoritarisme en het toezicht dat in veel landen in opkomst is.

Met de ondersteuning kunnen ontwikkelaars zoals Chris het voor activisten mogelijk maken om donaties te ontvangen en hun belangrijke werk onder toenemende druk voort te zetten. En precies daarom is de ontwikkeling van meer privacy tools zo belangrijk. De Human Rights Organization heeft er volste vertrouwen in dat Bitcoin hier een belangrijke rol kan spelen.

Donaties

Mensen kunnen vanaf nu Bitcoin en USD doneren aan het nieuwe HRF Bitcoin Development Fonds. 92 procent van de donaties gaan naar de ontwikkelaars, en 5 procent naar de HRF zelf. Ontwikkelaars kunnen ook voorstellen sturen naar HRF, als ze financiering willen ontvangen voor de verbetering van de Bitcoin-ontwikkeling.

Gladstein zei het volgende: “Hopelijk kan het HRF-fonds andere organisaties in de non-profit en academische wereld inspireren om Bitcoin-onderzoek en softwareontwikkeling te ondersteunen”.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.