Huurders in Californië kunnen voortaan huur betalen via Bitcoin

Miljardair Rick Caruso heeft aangekondigd dat zijn vastgoedbedrijf, Caruso Properties gevestigd in Californië, huurbetalingen accepteert in Bitcoin (BTC). Het bedrijf zal beginnen met het accepteren van cryptovaluta als betaalmiddel voor zijn verschillende woon- en winkelpanden. Onder de huurders van een van zijn panden is Elon Musk eigenaar van bedrijven als Tesla en Spacex.

Caruso zei het volgende:

“Wij geloven dat cryptocurrency hier is om te blijven. Daarom is het een zeer goede investering voor ons. Wij hebben een groot aandeel van wat we normaal in de kapitaalmarkt investeren, toegewezen aan Bitcoin.”

Samenwerking met Gemini

Daarvoor ging Caruso een samenwerking aan met Gemini Trust Company het cryptobreurs van de Winklevoss gebroeders. Het overeenkomst van het bedrijf met Gemini heeft er toe geleid dat Caruso Properties ongeveer één procent van zijn schatkist in Bitcoin omzette. Bovendien liet Caruso weten dat het cryptovaluta accepteert als betaalmiddel van zijn klanten.

Caruso treedt in de voetsporen van Elon Musk van Tesla die een pionier was geworden in de acceptatie van Bitcoin als betaalmiddel. Het zou weleens kunnen dat Musk als eerste huur betaalt via Bitcoin. Het pand waar Tesla gevestigd is in de Americana in het brand center is een eigendom van het vastgoedbedrijf.

“Ik heb er niet met Elon Musk over gepraat. Maar wellicht is hij wel de eerste, die als pionier zijn huur in Bitcoin betaalt.” Zei Rick Caruso.

Het in Californie gevestigde bedrijf Caruso Properties is opgericht in 1987 en bezit meer dan 2,5 miljoen vierkante meter aan onroerend goed. De eigendommen van Caruso omvatten woningen, luxe appartementen, kantoren, openlucht winkelcentrum als The Grove en The Americana at brand gevestigd in Californië. Rick Caruso wordt ook de “Southern California’s retail king” genoemd. Caruso Properties staat bekend als een van de grootste particuliere vastgoedbedrijven in Amerika.

The Americana at brand, Glendale Californië.

Bitcoin loyaliteitsprogramma

Het bedrijf heeft ook samen met Gemini een loyaliteitsprogramma gelanceerd. Zo kunnen de huurders van de appartementen zelf Bitcoin verdienen en uitgeven in de verschillende handelszaken op het domein. Naar verluid is Caruso ook van plan om in de toekomst non-fungible tokens (NFT) en blockchain in zijn systeem te integreren. Het loyaliteitsprogramma is bedoeld om de gastervaring te verbeteren.

Onze klanten zullen de activiteiten hervatten die ze onderbroken hadden tijdens de coronapandemie, maar de gezondheidscrisis veroorzaakte een aantal fundamentele gedragsveranderingen. De bedrijven die blijven groeien, zijn degenen die zich aanpassen aan de nieuwe behoeften van de klanten.

Het aantal particuliere investeerders die in Bitcoin heeft geïnvesteerd, is sinds het begin van de corona crisis dramatisch gestegen. Het bedrijf gaat ervan uit dat de samenwerking met Gemini eindeloze opties biedt. Caruso wil op deze manier miljoenen bezoekers betrekken die zijn eigendommen herbergen.

We scherven al eerder dat er steeds meer institutionele instellingen op Wall Street interesse tonen in Bitcoin. Grote investeringsbanken als Morgan Stanley en Goldman Sachs hebben al aangekondigd dat ze binnenkort Bitcoin fondsen andere Bitcoin diensten gaan aanbieden. Na zijn geweldige prestaties van de afgelopen maanden lijkt Bitcoin mainstream te worden.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.