Institutionele Investeerders Blijven Positief Over Bitcoin

Ondanks dat Bitcoin momenteel ongeveer 70 procent lager wordt verhandeld dan zijn recordhoogte in november 2021, blijven institutionele investeerders optimistisch. Fidelity, een vermogensbeheerder met een portefeuille van 4,5 biljoen dollar, geeft aan dat grote financiële spelers nog steeds interesse tonen.

Volgens Fidelity’s onderzoek onder institutionele klanten blijkt dat 58 procent van hen geïnvesteerd heeft in digitale activa, voornamelijk in Bitcoin. Dit percentage is gestegen met 6 procent ten opzichte van 2021, wat aangeeft dat het aantal investeerders in dit segment blijft toenemen.

Maar liefst 74 procent van de ondervraagde instellingen geeft aan van plan te zijn om in de toekomst Bitcoin of andere cryptocurrencies aan te schaffen. Bovendien heeft 51 procent een positieve kijk op digitale activa, een stijging ten opzichte van 45 procent in 2021. Dit wijst erop dat Bitcoin en de bredere crypto-industrie zich positief ontwikkelen op institutioneel niveau, ondanks huidige marktomstandigheden.

Tom Jessop, de president van Fidelity’s Digital Assets-afdeling, benadrukt dat digitale activa een sterke basis hebben en dat de markt, dankzij institutionalisering in de afgelopen jaren, veerkrachtig genoeg is om de recente tegenslagen te doorstaan.

Het is echter belangrijk om op te merken dat het onderzoek van Fidelity werd afgerond in juni, mogelijk voor de recente dieptepunten van Bitcoin rond $17.600. De vraag blijft in hoeverre deze correctie investeerders heeft afgeschrikt. In juni was er namelijk een aanzienlijke kapitaaluitstroom uit traditionele Bitcoin-fondsen. Fidelity heeft 1.052 institutionele investeerders geïnterviewd in de Verenigde Staten, Europa en Azië als onderdeel van dit onderzoek.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.