Investeerder zet 2 miljoen dollar in op Bitcoin koers van 1 miljoen dollar binnen 90 dagen

Balaji Srinivasan, de voormalige CTO van Coinbase, heeft groot vertrouwen in de toekomst van Bitcoin. Dit vertrouwen werd zo sterk dat hij op 17 maart besloot om een weddenschap aan te gaan: hij zet 2 miljoen dollar in op een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar, en dit moet gebeuren binnen een periode van 90 dagen. Volgens Srinivasan zal de Verenigde Staten binnenkort te maken krijgen met ernstige hyperinflatie, en hij verwacht dat Bitcoin hier aanzienlijk van zal profiteren.

1 miljoen dollar voor 17 juni

Om de weddenschap te winnen, moet de waarde van Bitcoin vóór 17 juni stijgen naar 1 miljoen dollar. Als dit niet gebeurt, moet zijn weddenschapspartner, genaamd Medlock, 1 miljoen dollar aan USD Coin (USDC) betalen. Opvallend is dat Medlock niet eens 1 miljoen dollar hoeft in te zetten, maar slechts 1 Bitcoin.

Dit betekent dat Medlock aanzienlijk minder risico neemt met deze weddenschap. Als Bitcoin op de genoemde datum daadwerkelijk 1 miljoen dollar waard is, kan Balaji Srinivasan zowel zijn 1 miljoen dollar in USDC als 1 Bitcoin behouden.

Een opmerkelijke weddenschap

Deze weddenschap van Balaji is enigszins opmerkelijk, gezien het feit dat hij met diezelfde 1 miljoen dollar nu ook een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin kan kopen. Volgens zijn eigen verwachtingen zal de waarde van Bitcoin de komende 90 dagen aanzienlijk toenemen.

Naast de weddenschap met Medlock, is Srinivasan ook een weddenschap aangegaan met een andere persoon. “Ik ga deze weddenschap aan met Medlock en nog iemand anders, wat voldoende is om mijn standpunt te bewijzen. De rest zou simpelweg Bitcoin moeten kopen,” aldus de investeerder.

Een lange weg te gaan

Voordat we Balaji Srinivasan kunnen feliciteren, is er nog een lange weg te gaan voor Bitcoin om de koers van 1 miljoen dollar te bereiken. Op het moment van schrijven bevindt de Bitcoin-koers zich rond de $27.000, ver verwijderd van de all-time high van $69.000 in november 2021.

Hoewel het interessant is om te speculeren over een koers van 1 miljoen dollar, lijkt dit momenteel nog ver weg.

In 2023 heeft Bitcoin weliswaar meer dan 60% van zijn marktkapitalisatie weten te vergroten, maar dit valt in het niet bij de voorspelling van Srinivasan.

Het zou al opmerkelijk zijn als Bitcoin zelfs maar een kwart van de weddenschap zou kunnen realiseren voor 17 juni. Hoewel een koers van 1 miljoen dollar zeer ambitieus lijkt, hebben we in deze branche al eerder verrassende ontwikkelingen gezien.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.