Investeerders tonen momenteel weinig interesse in Bitcoin tegen de huidige prijzen

Het tempo waarop nieuwe adressen worden aangemaakt op de Bitcoin blockchain daalt aanzienlijk. In de afgelopen zeven dagen is dit tempo met 8,16 procent verminderd. “Gegevens van @intotheblock laten zien dat het aantal nieuwe adressen op het Bitcoin-netwerk in een dalende trend zit,” meldt Ali Martinez.

De onzekerheid overheerst

Het is duidelijk dat onzekerheid op dit moment de overhand heeft in de wereld van Bitcoin. Naast het feit dat het aantal nieuwe adressen nauwelijks toeneemt, blijven ook institutionele beleggers en grote investeerders aan de zijlijn. Dit blijkt uit het feit dat het aantal grote transacties in het Bitcoin-netwerk momenteel op het laagste punt van het jaar ligt, zoals Martinez in een volgende tweet schrijft.

Het aantal transacties met een waarde van meer dan 100.000 dollar is gedaald naar een nieuw jaarlijks dieptepunt van 8.040 transacties. Dit geeft aan dat de belangrijke spelers op dit moment terughoudend zijn. Dit betekent echter niet noodzakelijk dat ze verkopen. Het kan ook zijn dat ze gewoon afwachten en meer duidelijkheid zoeken.

Volatiliteit op het laagste niveau

De lage activiteit op het netwerk gaat momenteel samen met extreem lage volatiliteit. Na de ineenstorting van FTX had de Bitcoin-koers even te kampen met grote problemen, maar inmiddels is de ellende voorbij. Tenminste, de ergste dalingen lijken voorbij te zijn. Bitcoin daalde uiteindelijk tot ongeveer 15.500 dollar, maar heeft zich sindsdien redelijk hersteld van dat niveau. We moeten echter niet te vroeg juichen, omdat we in deze cyclus eerder hebben gedacht dat we de bodem hadden bereikt.

Capo geeft in het bovenstaande bericht aan dat hij verwacht dat de Bitcoin-koers nog uitdagende tijden tegemoet gaat in de komende periode. Eerder heeft deze bekende handelaar gezegd dat Bitcoin zou kunnen dalen naar 12.000 dollar. Terwijl veel handelaren verwachten dat Bitcoin zelfs naar 10.000 dollar zou kunnen zakken, is Capo ervan overtuigd dat de ondersteuning tussen 12.000 en 13.000 dollar te sterk is voor de ‘bears’.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.