Is Bitcoin een goede investering? Analisten voorspellen een hoge vraag door institutionele beleggers

Door de wereldwijde crisis en de onrust op de financiële markten onderzoeken veel beleggers of cryptovaluta’s, zoals Bitcoin, een goede investering voor hen kan zijn. Een Japanse analist voorspeld na de corona crisis een hoge vraag naar institutionele beleggers. En geeft drie belangrijke redenen waarom cryptovaluta een aantrekkelijke investering kan zijn.

De covid-19-pandemie veroorzaakte een ongekende economische crisis, die door het IMF de ergste recessie sinds de Grote Depressie wordt genoemd. Bedrijven missen hun winst ramingen en vele traditionele investeringen zijn over de hele linie populair geworden. Door de crisis zijn investeerders op zoek gegaan naar een “safe haven” activa, en steeds meer mensen vragen zich nu af cryptovaluta’s, zoals Bitcoin, een goede investering zou kunnen zijn.

De Ceo van Bitcoin Lab, Tetsuyuki Oishi een gastcryptoanalist bij Fisco (een Japanse financiële bedrijf) deelde eerder deze week drie redenen waarom hij een aanzienlijke vraag ziet van institutionele beleggers naar cryptovaluta’s na de pandemie.

Ten eerste zei hij dat de aandelenmarkt na de corona crisis mogelijk zijn aantrekkelijkheid verliest door de verminderde vraag naar producten van veel bedrijven, wat resulteert in een daling van de bedrijfswinsten op lange termijn. Hij legde uit:  De meeste consensus is dat een V-vormig herstel van de aandelenkoersen moeilijk is. Daarom moeten beleggers op zoek gaan naar andere beleggingsopties dan aandelen. Beleggers kunnen niet zomaar alles in contant storten.

Vervolgens beweerde hij dat cryptovaluta’s aantrekkelijk kunnen zijn omdat er nog steeds zeer weinig correlatie is tussen deze valuta’s en traditionele investeringen. Hij legde uit: “Tijdens de duik werden natuurlijk alle activa verkocht, zowel Bitcoin als goud, maar daarna werden ze opgepakt. Als gevolg hiervan is er meer ruimte om de activa op te nemen die weinig verband houdt met de onzekere samenleving.

Een andere reden waarom investeerders meer geïnteresseerd zullen zijn in cryptovaluta’s in vergelijking met andere soorten activa, is dat “van dergelijke niet-gecorreleerde activa, degene die de meeste investeerders nog niet hebben opgenomen in hun wallets is cryptovaluta, vooral Bitcoin” zei Oishi.

Wat de interesse in cryptovaluta’s betreft, haalde de analist het winst rapport over het eerste kwartaal van Grayscale Investments aan, met een kapitaalinstroom van in totaal 503,7 miljoen dollar aan investeringsproducten voor cryptovaluta. “Dit is de grootste schaal ooit”, Oishi voegde eraan toe dat 388,8 miljoen dollar naar Grayscale Bitcoin Trust naar Bitcoin ging. Bovendien was 88 procent van alle investeringen die in het kwartaal afkomstig was van de institutionele investeerders. Het is heel goed nieuws dat de interesse van de investeerders in virtuele valuta niet is afgenomen”, hij concludeerde dat de interesse van institutionele investeerders naar verwachting zal blijven stijgen zelfs na de pandemie.

Vele Financiële experts, miljonair investeerders en analisten hebben aanbevolen om Bitcoin in beleggings-wallets te plaatsen.

Financiële experts raden Bitcoin wallets aan

Voor de verspreiding van het coronavirus en de daaropvolgende economische onrust, adviseerden financiële experts al enige blootstelling aan cryptovaluta’s binnen de beleggings wallets. In februari schreef JPMorgan in een rapport dat “de crypto markt” nog steeds volwassen is en dat de deelname van institutionele investeerders in cryptovaluta nu veelbetekenend kan zijn.

Voorspelend  dat “ Obligaties hun capaciteit kunnen verliezen om aandelen wallets in de loop van de komende jaren af te dekken,” stelde het bedrijf voor om de minder beperkte markten zoals het goud en de yen een deel zouden moeten uitmaken van de lange termijn hedges.

Cryptovaluta’s moeten ook aan deze lijst toegevoegd worden, omdat ze op een unieke wijze een ongekende omgeving kunnen dekken, wat leidt tot gelijktijdig verlies van vertrouwen in de binnenlandse valuta en het betalingssysteem.

Daarnaast hebben verschillende financiële experts aanbevolen om Bitcoin in beleggings-wallets te plaatsen. Schrijver en acteur Robert Kiyosaki heeft verschillende keren herhaald dat de dollar dood is en dat mensen hun stimuleringsgeld in Bitcoin moeten investeren in plaats van in andere aandelen.

De Galactische voorzitter van Chamath Palihapitiya heeft lang gewaakt voor het toewijzen van minstens één procent van de wallets in Bitcoin (ook wel Bitcoin wallet genoemd). Bovendien wees de voorzitter Mike Novogratz van Galaxy Digital erop dat men al het geld dat de centrale banken drukken, het tijd werd om met zijn alle massaal in Bitcoin te investeren.

Wat denkt u? Zullen meer mensen in Bitcoin investeren na de covid-19 pandemie? 

 

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.