Is Bitcoin op weg naar een grote prijsstijging?

Op dit moment laat Bitcoin een redelijke stijging van 1,40 procent zien ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Deze stijging brengt de huidige waarde van Bitcoin op $20.600, wat nogal verrassend is gezien de strenge toespraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, afgelopen woensdag.

Belangrijke dag op de markt

Vandaag is opnieuw een cruciale dag op de markt na het rentebesluit van woensdag, met betrekking tot de macro-economische omstandigheden. Het is vandaag namelijk de beurt aan het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics om de cijfers over de Amerikaanse banen buiten de landbouwsector bekend te maken. Dit cijfer weerspiegelt de verandering in het aantal werkenden in de Verenigde Staten.

Hoe lager dit cijfer uitvalt, hoe zwakker de Amerikaanse arbeidsmarkt wordt, wat theoretisch gezien de Federal Reserve zou kunnen dwingen om hun koers aan te passen. Voor september was dit cijfer een stijging van 263.000, de laagste stijging sinds april 2021, maar nog steeds beter dan de verwachting van de markt, die op 250.000 lag.

Voor vandaag wordt verwacht dat dit cijfer met 197.000 zal stijgen, wat betekent dat het aantal werkenden weer toeneemt. Er wordt echter ook verwacht dat de werkloosheid zal stijgen van 3,5 naar 3,6 procent. Dit zou mogelijk een stimulans kunnen zijn voor Bitcoin om een nieuwe stijging te beginnen.

Geringe volatiliteit voor Bitcoin

De afgelopen maanden waren een periode van opmerkelijk lage volatiliteit voor Bitcoin. De koers bleef lange tijd rond de $19.000 hangen en steeg vervolgens lichtjes naar de huidige waarde van boven de $20.000. Desondanks blijft de volatiliteit extreem laag, wat kan aanduiden dat er binnenkort weer een sterke prijsbeweging kan plaatsvinden.

De arbeidscijfers uit de Verenigde Staten vandaag zouden vlak voor het weekend wellicht voor die verwachte prijsbeweging kunnen zorgen. Dit zou echter alleen gebeuren als het rapport enigszins teleurstellend is, anders zou de Federal Reserve opnieuw bevestigd worden in hun voornemen om de rente te verhogen. Dit zou nadelig zijn voor Bitcoin.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.