Is Bitcoin op zijn laagste punt beland of staat ons een nieuwe market crash te wachten?

Op dit moment heeft de waarde van Bitcoin zich weten te handhaven boven de $16.000. Na de dramatische ineenstorting van FTX staat de Bitcoin koers onder aanzienlijke druk, maar het lijkt erop dat er stevige steun is rond dit niveau. Dit betekent echter niet dat er geen kans is op een nieuwe neerwaartse schok die de koers verder kan doen dalen.

Een mogelijke nieuwe marktontwrichting in het verschiet?

Nadat de chaos is neergedaald, kunnen we de volledige impact beoordelen. Het is waarschijnlijk dat er meer partijen in de problemen zullen komen door de ineenstorting van FTX. BlockFi lijkt het eerste slachtoffer te zijn, en het nieuws kwam naar buiten dat het investeringsfonds van Travis Kling bijna al zijn activa bij FTX had ondergebracht.

Helaas heb ik behoorlijk slecht nieuws te melden. Vorige week werd Ikigai meegesleept in de FTX-crisis. Een groot deel van de activa van het hedgefonds stond op FTX. Toen we maandagochtend wilden terugtrekken, kregen we maar heel weinig terug. Nu zitten we net als iedereen vast. – Travis Kling (@Travis_Kling) 14 november 2022

Het betreft Ikigai, een fonds dat werd gelanceerd tijdens de bearmarkt van 2018. Het is extra pijnlijk voor Travis Kling en zijn team dat hun activa bij FTX stonden. Hoogstwaarschijnlijk stond het fonds er, ondanks de dalende markten, nog steeds redelijk goed voor.

Bitcoin profiteert niet van positieve macro-economische cijfers

Door de problemen bij FTX konden Bitcoin en de bredere crypto-markt helaas niet profiteren van de gunstige macro-economische cijfers. De consumentenprijsindex voor de Verenigde Staten kwam vorige week uit op 7,7%, wat aanzienlijk lager was dan de verwachte 7,9% tot 8,1%.

Als gevolg daarvan stegen de koersen van bijna alle traditionele financiële activa. Bitcoin, Ethereum en de rest van de crypto-markt bleven echter achter. Toch is er een kans dat het ergste al achter de rug is voor de crypto-markt. In de chaos zijn de koersen sterk gedaald, wat vaak wijst op een mogelijk dieptepunt.

Paula

Paula onderzoekt met kritisch oog de markt van de automatische crypto trading platformen en schrijft algemene artikels over de wereld van de cryptovaluta.